Csokoládé: blog

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csoki klub hírei

Dupláncsokis téltemető


Bár a szürke-esős tél végén a vigasztaló endorfin-adagot a legtanácsosabb valamiféle testmozgással elérni, mindenki tudja, hogy erre a csokoládé is kiválóan alkalmas.

 

A sok csokoládé pedig még alkalmasabb...Legjobb tehát, ha mozgunk egy jót, azután pedig tolunk még egy kis csokit, például egy ilyen süti formájában.

Tovább 



Kényeztető finomságok Valentin-napraFűszeres forró csokoládé

Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg étcsokoládé
• 1 dl habtejszín
• 4 dl tej
• 1 ek kristálycukor
• késhegynyi őrölt chilipaprika
• 1 csapott kk. őrölt kardamom

A tejet összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd forrásig melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét. Beleszórjuk a fűszereket, és 5 percre állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, hogy a csokoládé könnyebben elolvadjon.

Tovább 

 

 

Forrócsoki porból?

 

 

Teszteltünk!


A prognózis szerint hamarosan itt az igazi tél(de minek?), szóval nem hagyhattuk ki a vaktesztekből az instant forró csokoládékat, amikből fura módon csak párat találtunk elszórva a boltok polcain. Talán majd ha beköszöntenek a mínuszok, előrukkolnak vele a hiperek/szuperek.

Tovább 

3 extra csokis süti

 
Csokoládé. Már a szó hallatán is összefut a legtöbb ember szájában a nyál, érződik olvadt krémes állaga, keserédes íze, a kakaóvaj aromája.

„Jól ismert, így nincs szükség egyéb magyarázatra” – írja a csokoládéról a 18.

Tovább 

Csokis torták karácsonyra

 
A csokis sütik sikere minden ünnepen garantált, akkor meg miért próbálkoznánk kétes „kimentelű" receptekkel.




Csokis torták karácsonyraCsokoládés-meggyes pite

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj/margarin + a formához
  • 2 dkg sötét kakaópor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 6 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1,2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg magozott meggy

A tésztához a lisztet, a porcukrot, a kakaót összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk belőle.

Tovább 


Végre valaki kitalálta a csokitáblaszerű csokis könyvet.

Beleharapni mégsem érdemes!

Stéphan Lagorce

Csokoládé – Ízek és desszertek

című könyve igazán egyedi külsőt kapott: úgy néz ki, mint egy tábla csokoládé, és olyan élethű, hogy még a gramm és a kakaótartalom is fel van tüntetve rajta, de persze csak a hitelesség kedvéért, senki ne harapjon rá, mert azt a foga fogja bánni!:)

Ha sikerült türtőztetni magunkat és túltettük magunkat az enyhe csalódáson, hogy mégsem egy óriáscsokival van dolgunk, akkor rá fogunk jönni, hogy még így is nagyon jól jártunk.

Tovább 

 

 


Csokoládés édességek kiskönyvtára (Corvina Kiadó)

Még mielőtt részletesen belefognék az elemzésbe el kell mondjam ez a könyv, vagy inkább könyvecske sorozat, zseniális! Csokiimádóknak, gasztrománoknak alapmű. Azon felül pedig, hogy tele van jobbnál jobb receptekkel, a fotók is gyönyörűek és maga a kialakítás is.




A könyvről általánosságban:
A kiskönyvtár valóban kiskönyvtár, ugyanis nyolc darab kis könyvből áll, melyet egy nagyon szép és igényesen kivitelezett tárolóban helyeztek el. A tároló aljában praktikusan van egy kis fiók is, egy kis jegyzetfüzettel, ahova feljegyzetelheti a szorgos háziasszony a kedvenc csokis receptjeit, ezzel kiegészítve a könyveket.

Tovább 

olUkka ceqzaaqelnty, [url=http://rqzygvbfllmu.com/]rqzygvbfllmu[/url], [link=http://nvawkptupkjp.com/]nvawkptupkjp[/link], http://rjhxdxvksrxs.com/
Csokis madeleine

Egy hétvége sem múlhat el süti nélkül, bár nálunk a hétköznapokon is mindig van valamilyen finomság.

Most egy édes kis semmiségre esett a választásom, ami még ráadásul csupa csokis is.

Ez nem más, mint a Csokis madeleine, egy csodálatos francia desszert.

A citromos verzióját nyáron készítettem el, isteni finom volt és egyszerű, akárcsak ez.

Ízében nagy kedvencemhez, a Brownie-hoz hasonlít leginkább, nem véletlenül, hiszen hasonló hozzávalókból készül.

Tovább 

Csokis gesztenyerúd


A gesztenyemassza átalakulása, valami fenséges desszerté. Az eredeti receptben Amarettot használnak, ami itthon nem volt, így én most rumot, valamint Mandula Aromát raktam bele.Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept. 


 
 
Hozzávalók:
  • 50dkg gesztenyemassza
  • 10dkg darált keksz
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 ev. Amaretto
  • 20 dkg tej vagy étcsoki

 

 

A gesztenyemasszát, kekszet, a tejszínt valamint az Amarettot, vagy rumot (kinek mi van otthon), összegyúrjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu