Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládés-meggyes pite
Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:
A tésztához:
A töltelékhez:
A
tésztához a lisztet, a porcukrot, a kakaót összekeverjük, elmorzsoljuk a
vajjal vagy margarinnal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk
belőle. Átlátszó fóliába csomagolva 10 percre a fagyasztóba tesszük.
Újra átdolgozzuk, majd lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk.
A piteforma aljának megfelelő kört vágunk ki (körbevágjuk a piteforma
alját), majd a kivajazott, lisztezett formába tesszük. A maradék tésztát
összegyúrjuk, olyan hosszú hengert formázunk belőle, mint a forma
kerülete. Óvatos mozdulatokkal körbenyomkodjuk a szélén, a tésztát a
forma tetejéig kihúzzuk. (Nyújthatjuk rögtön akkorára is, hogy felérjen a
tészta a piteforma faláig, és körben kibéleljük vele.) Megszurkáljuk a
közepét, 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük, majd
kihűtjük. A töltelékhez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk,
belekeverjük a puha vajat, majd robotgéppel a tojásokat, a cukrot, a
tejet, végül a lisztet. A masszát a piteformába töltjük, beleszórjuk a
lecsepegtetett meggyet, és 170 °C-on 30 percig sütjük. Miután kihűlt,
porcukorral meghintjük, fagylalttal, tejszínhabbal tálalhatjuk.Kókuszos csokoládétorta
Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához:
A piskótához:
A töltelékhez:
A csokoládékrémhez:
A piskótához a tojást a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint, a lisztet, a kókuszt, a kakaót és a sütőport is. Egy 22 cm átmérőjű tortakarika aljára sütőpapírt teszünk, erre öntjük a masszát. Elegyengetjük, és 170 °C-on 10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet a mézzel és a cukorral összeforraljuk. A kókuszreszeléket leforrázzuk a tejes keverékkel, jól elkeverjük, félretesszük. A csokoládékrémhez a tejszínt felforraljuk, belekeverjük az étcsokoládét, megvárjuk, míg elolvad. Hűtőszekrénybe tesszük. A kókuszos tölteléket a kihűlt piskótára szedjük, egyenletesen elkenjük. (A tortakarikát hagyjuk rajta!) A csokoládékrémet addig hűtjük, míg krémes, kenhető állagú lesz. (Nem jó, ha még folyik.) A tortára kenjük, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kávés csokoládétorta
Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortához:
A piskótához:
A krémhez:
A kávét feloldjuk 2 teáskanál forró vízben, hozzáadjuk a rumot, simára keverjük. A hűtőbe tesszük, amíg elkészül a piskóta. A puha vajat vagy margarint a porcukorral robotgéppel nagyon habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, ügyelve arra, hogy a masszával elkeveredjen. Hozzákeverjük a liszt harmadát és a kávét is. Beledolgozzuk a maradék lisztet és a sütőport, majd a sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük a masszát, elsimítjuk. 170 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Amikor kész, egy darab sütőpapírt helyezünk rá, és egy másik tepsit ráillesztve megfordítjuk. Így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a
tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az apróra tört
étcsokoládét. Botmixerrel simára keverjük, majd teljesen kihűtjük
(érdemes előző nap elkészíteni). A kihűlt piskóta mindkét oldaláról
lehúzzuk a sütőpapírt, majd recés késsel félbevágjuk. A krémet
robotgéppel kissé kihabosítjuk, de ne világosodjon ki, csak kenhető
legyen. A krém felét a piskótalapok közé kenjük, a maradékkal pedig
körbekenjük a tortát. A tetejére szórhatunk instant kávét vagy pörkölt,
őrölt mogyorót, vagy díszíthetjük csokoládéba mártott, majd kis
halmokban kidermesztett kávészemekkel.
A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg, fizess elő rá te is!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokoládés mogyorós amerikai keksz – Mikulásváró finomság!
EHETŐ KARÁCSONYI AJÁNDÉK - CSOKIS KANÁL
Adventi koszorú
A CSOKI.....csokimikulás-teszt