Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Pereszlényi Judit | 0 hozzászólás
Kis hazánkban járványszerűen terjed a csokoládé kultúra, vagyis egyre nő és növekszik a különleges, minőségi csokoládék iránti kereslet.
Végre!
Jó a Tibi, finom a Boci, éljen a Milka és a Nestlé, de a prémium kategória térben és időben is kissé távolabbról ered - és néhány kategóriával feljebb kell keresni.
Hershey, Godiva, Candbury, Lindt, Valrhona, Amedei... világ legjobb csokoládéi!
Én speciel lekéstem a Tabáni Teraszt, ahol az istenek két alapvető élelmiszeripari terméke került kóstolóasztalra: a bor és a csokoládé.
A WSET Nemzetközi Borakadémia csoki és borkóstolóját ellenben nálam sokkal tájékozottabb ínyebcekidőben elcsípték, és megénekelték az eseményeket, nem csak élményeikről beszámolva, de megosztva a tudást is: mit mivel párosítva lesz igazán szuperszónikus az ízorgia?
|
|
15 éve | Seszták Gábor | 1 hozzászólás
15 éve | Kassai Csilla | 0 hozzászólás
Kedves Csoki klub tagtársak!
Kassai Csilla vagyok, a Csoki ország mese, egyébként pedig az 5ről6ra problémamegoldó és énképépítő kézikönyv szerzője.
Önbizalomtréningeket és előadásokat tartok szerte az országban, mert rájöttem, hogy a 42 évnyi depressziómnak egyetlen egy oka volt!
Még pedig az, hogy negatív énképpel nem működik a pozitív gondolkodás!
Mindig is imádtam a csokit, kicsi koromtól kezdve!
15 éve | Seszták Gábor | 1 hozzászólás
A belgák évszázadokkal ezelőtt ráfeküdtek a csokikészítésre, és meggyőződésük, hogy ők készítik a legjobbat. Ez nem zárja ki a többi versenyző minőségi munkáját sem, d e ahírnév és a tradíció mégis behozhatatlan előnyt teremt e flamand csokimestereknek.
A minőségi csokoládé önmagában is verhetetlen, de ma már illik megrázó izkombinációkkal sokkolni az ínyencségekre éhes szájakat.
Hegyi Barbara karácsonykor több ezer bonbont készít, a csoki mellé kaviár dukál, a titok pedig a temperálásban rejlik.
15 éve | Pereszlényi Judit | 0 hozzászólás
Tőlünk nem messze, az Ausztria zöld szívének is nevezett Steiermark eldugott kis falvában készülnek a hagyományosnak korántsem nevezhető ízkombinációkkal különleges kulináris élményt nyújtó Zotter csokoládék.
Diós-tepertős, virágborsos-mentás, datolyás shiitake gombás, paradicsomos-olívaolajos különlegességek, ráadásul bio és fair trade minősítéssel, a legfinomabb minőségi csokoládéba bugyolálva.
Már Magyarországon is egyre több helyen, ráadásul magyar felirattal csomagolt ínyencségekből válogathatunk, mert a lila tehénen túl is vannak ám csokit termő földek...
15 éve | Pereszlényi Judit | 0 hozzászólás
Van ugye a csokoládékúra (lásd Gombóc Artúr, a mi bálványunk), és van a csokidiéta, vagyis a hedonista szemlélet és az önsanyargató életforma ütköztetése.
Az előbbihez nem kell sok tudomány, az utóbbiról annyit, hogy tökegészségtelen, viszont gyors és látványos sikert eredményez, majd azonnali csokifalási rohamokat, és természetesen hízást.
Én szóltam.
De ha bátor vagy...itt elolvashatod, és kipróbálhatod a hajmeresztő fogyókúrás programot.
A Cadeau Bonbon Manufaktúra kézzel készített, egyedi bonbonjainak nagy hagyománya van Gyulán, de a fővárosi Cadeau Csokoládé Cukrászdában is csodájára járhatunk magyarország leghosszabb pralinépultjának.
Idén Balogh László mestercukrász képviseli Magyarországot a neves Choco Vienna-n, Európa neves csokoládé kiállításán!
A műhely már nagy erőkkel készül a megmérettetésre, október 2-a és 4-e között te is megkóstolhatod a magyar csokoládékultúra újabb remekműveit!
A Rózsavölgyi Csokoládé műhelyében a csokimesterek olyan ínyencfalatokat alkottak, mellyel az idei, londoni Academy of Chocolat versenyéről két díjat is elhoztak!
Az ancho chili-citromolaj bonbon ezüstérmes, a meggypálinka-málna bonbon bronzérmes lett a rangos versenyen!
Egy apró, de annál fontosabb részlet, miheztartás végett: az esemény fő védnöke MIchel Roux, aki civilben 3 Michelin-csillagos mesterszakács...
Irány a Rózsavölgyi Csokoládé, ahol büszkén kóstolgathatjátok a díjnyertes csokicsodákat!
A csoki jó. A csoki finom, és teljesen mindegy, hogy egészséges-e, vagy sem, ha egyszer túl finom ahhoz, hogy kihagyjuk az életünkből.
De szerencsére egészséges is, bár ha túlzásba visszük, bizony árthat a szépségnek - mint minden, amit túlzásba viszünk...
Kívülről a bőrbe masszírpzva viszont nem lehet túlzásba vinni, hiszen kitűnő bőrtápláló, frissít, hűsít és bársonyossá teszi a bőrt.
Nagyjából háromszát féle vegyületet tartalmaz - köztük koffeint és teobromint, hisztamint, szerotonint és triptofánt, valamint magnéziumot és tiramint is - és "kívülről fogyasztva", masszázsszerként is fokozza az endorfin termelését, így a test és lélek harmonikus feltőltődését segíti.
15 éve | Seszták Gábor | 1 hozzászólás
Szereted, veszed és eszed, de tényleg ismered? Eléggé ismered?
A minőségit is?
A szerencsi után most itt a Budapestre költözött belga Csokifesztivál, mely a legendás
Cote d'Or kóstolgatása közben mutatja be a csokoládé történelmét és készítésének minden csínját-bínját.
A csokoládé lelke - utazás időben, térben és érzékeken át
Csokifesztivál a Millenáris Fogadóban szeptember 11-től 13-ig!
Mit tud a csokoládé? Mi a varázslat titka?
Mit rejt magában ez a hol krémes, hol ropogós, hol folyékony, de ízében mindig lágyan elomló isteni eledel, amitől szerelemre lobbanunk, felkorbácsolódnak vágyaink, egyszerre feldobódunk és ellazulunk...és akár ölni tudnánk a következő adagért, mint egy vérbeli drogfüggő.
Amióta a cukrot és az édességet nagyüzemi mennyiségben, elérhető áron gyártják, a csoki mindennapi része életünknek. Azonban ha valaki nem tud meglenni nélküle, ott már komolyabb bajoknak kell utána nézni.
Mihályi László a magyar avantgárd cukrászat koronázatlan királya. A Sofitel pastry séfjeként elképesztő formát öltő édességekkel kényezteti vendégeit, munkái a Centrálban is megtekinthetők - és persze megkóstolhatók - de szép számmal akadnak csoki- és édességfüggők akinek nem telik ilyen puccos helyekre.
Ők megtalálják ugyanezt a váci Desszertszalonban, már ha érdemes egyáltalán keresni...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás