Csokoládé Blog: 2010. január

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csoki klub hírei - 2010. január

network.hu

Immáron 10 éve folyik a vita azon, hogy kihez is tartozik a kis csokinyuszi, amely azóta nagyon sokak kedvencévé vált. A vitát azóta peres ügyként jegyzik, de döntés 2012-ig nem várható.

A történet úgy kezdődik, hogy a burgenlandi Hauswirth és a svájci Lindt & Sprüngliis legyártotta a maga húsvéti nyulát, melyek a megszólalásig hasonlítanak egymásra. Egyértelműen a burgenlandi cég volt az első piacra dobó, viszont a svájciak védették le elsőként az édességet.

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók:
25 dkg margarin
1 kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
15 dkg cukor
15 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
20 dkg liszt
10 dkg mandula (szeletelt)
10 dkg étcsoki (apróra vágva

 

 

 

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a leírás szerinti sorrendben összekeverjük. A tepsire sütőpapírt teszünk (egyszerűbb kettő tepsivel dolgozni). Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk, nem túl közel egymáshoz.

Tovább 

 

network.hu

Ajánlanék mindenki figyelmébe egy aprócska, de annál fantasztikusabb csokizót! Neve Azték Choxolat és megtalálható Budapesten, az V.kerület, Károly krt. 22 - Semmelweis u. 19. szám alatt. Ne ilyedjen meg senki, ha elsőre nem találja, egy belső udvarban keressétek!





 

 




network.hu

Baráti, meghitt beszélgetésekhez kitűnő hely, illetve egy meghitt reggelit is elkölthetünk itt reggel, munkába menet. Aki pedig vidéki, ne felejtse el megnézni egy budapesti látogatás alkalmával.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hozzávalók 4 főre:

  • 100g jó minőségű csoki                  
  • 100g vaj
  • 4ek kakaópor
  • 2tojás
  • 2tojásfehérje
  • 120g cukor
  • 100g liszt/őrölt mandula

 

A vajat, a kakót és a csokit gőz fölött össze kell olvasztani, én tettem bele egy kis csokiszirupot is. Ha kész, hagyni kell egy kicsit meghűlni.
A 4 tojást és a cukrot habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos olvasztott csokihoz, és hozzá keverjük a lisztet/őrölt mandulát.

Utolsó hozzászólás

Balogh Nóra üzente 14 éve

Megsütöttem a suflét, valami isteni a recept!!!
Kicsit tovább kellett sütni 12 percnél, de ezt persze sütője válogatja...
Köszönöm!

Tovább 

network.hu

Praliné készítése házilag lehet könnyű, de bonyolult feladat is, attól függően, milyen pralinét kívánunk készíteni. A következő egyszerű praliné tippel kedvet szeretnénk csinálni a pralinéhoz azok számára is, akik úgy gondolják, a praliné készítése túl nagy kihívás. A haladók természetesen tovább is fejleszthetik a tippet..

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellék:

  • szilikon jégkockatartó (javaslatunk a szív forma)

 

Hozzávalók alapverzióhoz:

  • 30 dkg (tortabevonó) csokoládé
  • esetleg cukordrazsé, tortadara, rumba áztatott mazsola, apróra vágott dió-mogyoró-mandula, kókuszreszelék, puffasztott rizs, stb.

Tovább 

network.hu

Gombóc Artúr imádná, olyan finom és könnyen elkészíthető a Milton puding. Igaz, hogy nem csak csoki, de ugyanúgy lehet kerek, szögletes, ovális, sőt háromszög alakú is. A tálaló edénytől függ... RECEPT!

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu