Csokoládé: Praliné-készítés házilag

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Praliné készítése házilag lehet könnyű, de bonyolult feladat is, attól függően, milyen pralinét kívánunk készíteni. A következő egyszerű praliné tippel kedvet szeretnénk csinálni a pralinéhoz azok számára is, akik úgy gondolják, a praliné készítése túl nagy kihívás. A haladók természetesen tovább is fejleszthetik a tippet..

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellék:

  • szilikon jégkockatartó (javaslatunk a szív forma)

 

Hozzávalók alapverzióhoz:

  • 30 dkg (tortabevonó) csokoládé
  • esetleg cukordrazsé, tortadara, rumba áztatott mazsola, apróra vágott dió-mogyoró-mandula, kókuszreszelék, puffasztott rizs, stb.

 

Hozzávalók haladó verzióhoz:

  • 20 dkg (tortabevonó) csokoládé
  • 10 dkg töltelék anyag: nugát, marcipán, lekvár, stb.

 

 

Elkészítés:

 

  1. A csokoládét vízgőz felett (lásd még: praliné készítése) felolvasztjuk.
  2. Az előkészített jégkockatartó mélyedéseibe öntjük az olvadt csokoládét. A csokoládé elterülését és a forma egyenletes kitöltését egy fogpiszkáló segítségével meggyorsíthatjuk, azaz a fogpiszkálóval húzzuk ki a csokoládét a sarkokig. A csokoládé ideális esetben töltse ki teljesen a mélyedést.
  3. A csokoládéval megtöltött  jégkockatartót tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
  4. Óvatosan nyomjuk ki a pralinét egy tálcára, tálaljuk szobahőmérsékleten, esetleg ajándékként szépen becsomagolva.

 

 

Változatok a feltöltéshez:

Alapverzió:


  • A mélyedésekbe szórjunk először kevés dekorgyöngyöt, vagy cukordrazsét, tortadarát, kókuszreszeléket, és ezt követően öntsük bele a csokoládét.
  • A csokoládéba keverjünk apróra vágott (esetleg pirított) mandulát, diót, mogyorót.
  • A mélyedéseket töltsük meg félig csokoládéval, hagyjuk kissé megdermedni, tegyünk mindegyik mélyedésbe 2-2 rumba/likőrbe áztatott mazsolát (vagy aszalt meggyet, áfonyát), majd töltsük fel a mélyedést csokoládéval.
  • Fentiek ízlés szerinti (nem túlzott!) kombinációja.

 

 

Haladó verzió:


  1. A mélyedéseket töltsük fel olvasztott csokoládéval. Pár perc elteltével fordítsuk fel a jégkockatartót az olvasztó tál felett, és hagyjuk, hogy a felesleges csokoládé a tálba távozzon. Simítsuk le a jégkockatartót felszínét, majd tegyük rövid időre hűtőszekrénybe, hogya mélyedésekben maradt csokoládé megkössön.
  2. Készítsük elő a tölteléket egy nyomózsákba (lekvár felkeverve, nugát felolvasztva (langyosan!), marcipán golyókká formázva, stb.
  3. A tölteléket osszuk el a mélyedések között úgy, hogy még maradjon elegendő hely a mélyedések csokoládéval töténő feltöltéséhez.
  4. Az időközben kihűlt csokoládét ismét olvasszuk fel vízgőz felett, töltsük fel vele a mélyedéseket, simítsuk el.

Címkék: csoki csokoládé fincsi finom házi praliné szilikon jégkockatartó édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu