Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Le Chocolat desszertje a Lake Forest Confections legkülönlegesebb csokoládé remekműveiből tartogat néhányat az ínyencek számára, ám a kevésbé műértő édesszájú sem csalódik az ajándéka láttán: a Simon's egy szolíd darabját természetes kék és sárga gyémántok ékítik, az ékszernek azonban nincs ára.
A csokoládé kerül 1,500,000 dollárba...:)
|
|
Nike cipő, billentyűzet, Ferrari Formula 1, fogkrém... szubkulturális emlékművek, mind-mind tömény csokoládéból!
Paco Rabanne ehető ruhakollekciója
Életnagyságú Ferrari F1 modell, Belga csokiból
Csokiinhalátor, a kalóriamentes illúzióvészhelyzetre
Kicsit ragacsos, de finom
A kultikus kosaras cipő ízlés szerinti színben
A nőkre is gondoltak: 70%-os venezuelai csokoládé, pezsgő és eper ízesítéssel is
A Victorinox Swiss Army Spartan modellje, pralinéval töltve, természetesen svájci minőség
A legtöbb fogorvos nem ezt ajánlja
15 éve | Pereszlényi Judit | 0 hozzászólás
Tavasszal nyílt meg az első magyar Csokoládé Múzeum, egy nemesi vadászkúriában Árpádföldön, ahol a kiállítás megtekintésén túl izgalmas programokkal várják a csokoládék szerelmeseit.
Az igazán kíváncsi ínyencek bepillantást nyerhetnek a csokikészítés rejtelmeibe, sőt, még kóstolót is készíthetnek maguknak!
Csokikostoló-túra, Bonbon-túra, Királyi Csokoládékóstoló-túra, családi- és gyermekprogramok várják az édesszájú vendégeket, csak előzetes bejelentkezés után!
15 éve | Seszták Gábor | 0 hozzászólás
Lánchíd szelet, Mici kakaós csemege, Budapest étcsokoládé...rémlik?
Az íze már biztosan nem, olyan régen volt. Igaz volt, az biztos, ezt a csokimúzeumban megtalálható eredeti papírok is igazolják.
Egy szorgos kéz a világ minden tájáról gyűjtögeti az egykorvolt csokik csomagolásának képeit.
Hála érte, legalább a szemünk és a szívünk emlékszik, ha az ízlelőbimbóink már nem is annyira.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Linné a kakaót cacao theobromá-nak, istenáldotta italnak nevezte. Sokan kutatták, vajon miért adott a tudós a csokoládénak ilyen magasztos elnevezést? Egyesek szerint a nők iránti gyöngédség és hódolat vezérelte. Arra is tippeltek, hogy emléket akart állítani annak a királynénak, aki a kakaót a művelt világgal megismertette. Amennyiben ez a helyes válasz, az |
utókor kedves kötelessége megemlékezni Ausztriai Anna spanyol infánsnőről, aki XIII. |
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
A csokoládé jellemzői:
Az édesipari termékek közül az egyik legnagyobb múltra visszatekintő és legkedveltebb édesség a csokoládé. A csokoládék többsége 30 % kakaót tartalmaz, de a jó minőségű csokoládé kakaótartalma 50-70 %. Az étcsokoládé számos vizsgálat szerint jelentős kedvező hatás fejt ki a vér antioxidáns szintjére, ezáltal szervezetünk egészségére. Ezzel szemben a tejcsokoládé fogyasztása minimális kedvező hatást eredményez.
Igaz volna, hogy a csokoládé szerelmi varázsszerként
is használható? Sokan szeretnék tudni a választ,
de vajon van-e egyáltalán valami alapja ennek
az elképzelésnek? A csokoládét már évezredek
óta összefüggésbe hozták a szexel. Az aztékok
a maják és a görögök is előszeretettel használták
ilyen célokra de nem kell ilyen messzire
menni az időben Madama du Barry szerelmi vágyfokozónak tekintette a csokoládét: ezt az italt szolgáltatta fel szeretőinek. |
Ha Gombóc Artúrnak, aki köztudottan százféle formában ismerte és rajongta a
csokoládét, egyetlen könyvet kellett volna választania egy lakatlan szigetre,
alighanem ezt viszi magával. S ha ott történetesen még a kakaóbab is megterem, akkor
többé vissza sem tér a civilizációba...
Aki függő, de legalább is szereti a csokoládét, hosszú évekre elegendő muníciót
talál a kísérletezéshez. Merthogy a csokoládé számtalan formában ehető és
iható, mehet fagylaltba, gyümölcsös desszertbe, húshoz mártásnak, tésztákhoz,
süteményekbe és megannyi tortába, s mindezeken túl abba az ezernyi rafinált
apróságba - bonbonba, pralinéba -, amivel a cukrászok évtizedek óta rabságban
tartják a fél civilizált világot.
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
|
|
||||||||||
|
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Az emberiség egyik legfinomabb csemegéje, a kakaóbab, egy trópusi fa gyümölcse. Tudományos neve méltóan fejezi ki: Theobroma cacao, vagyis az istenek eledele. A kakóbabot az aztékok Quetzalcoatl, vagyis a Kígyó Isten ajándékának tekintették. A belőle készült főzetet egyrészt serkentő hatása miatt fogyasztották, másrészt hittek az aromás ital bölcsesség- és életerő- növelő hatásában. Amikor Kolumbusz Kristóf és legénysége a mai Honduras partjaihoz közel található Guanja szigetén kötött ki Amerika felfedezésekor, az őslakók parányi ovális, barna diókkal ajándékozták meg őket, valamint kaptak az erősítő italból is. |
15 éve | Kovács Tünde | 0 hozzászólás
Egy svájci csokoládégyáros is fontos szerepet játszott a modern csokoládégyártás kialakulásában. Rodolphe Lindt a berni székesegyház közelében működtette csokoládégyárát. Lindt a termék minőségének javítása érdekében állandóan kísérletezett: új eljárásokat vezetett be, módosította a csokoládégyártásnál használt alapanyagokat és a főzési időket. 1880-ban megpróbálkozott egy adag csokoládé több napon át tartó készítésével, mialatt a meleg csokoládémasszát folytonosan kevergették egy keskeny főzőteknőben.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás