Csokoládé Blog: 2009. július

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csoki klub hírei - 2009. július

 

network.huA fotók a Salt (Só:)című új filmje forgatásán készültek, ahol a rendkívül sovány színésznő csokitortával tömi magát! Az étvágyával nincs baj...bár egy szelet csokoládés finomságnak ki is tudna ellenállni?

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

A Le Chocolat desszertje a Lake Forest Confections legkülönlegesebb csokoládé remekműveiből tartogat néhányat az ínyencek számára, ám a kevésbé műértő édesszájú sem csalódik az ajándéka láttán: a Simon's egy szolíd darabját természetes kék és sárga gyémántok ékítik, az ékszernek azonban nincs ára.

A csokoládé kerül 1,500,000 dollárba...:)

 

Nike cipő, billentyűzet, Ferrari Formula 1, fogkrém... szubkulturális emlékművek, mind-mind tömény csokoládéból!

 

 

 

network.huHarapnivaló laptop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

Paco Rabanne ehető ruhakollekciója

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.huÉletnagyságú Ferrari F1 modell, Belga csokiból

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

Csokiinhalátor, a kalóriamentes illúzióvészhelyzetre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 Kicsit ragacsos, de finom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 A kultikus kosaras cipő ízlés szerinti színben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.huA nőkre is gondoltak: 70%-os venezuelai csokoládé, pezsgő és eper ízesítéssel is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 A Victorinox Swiss Army Spartan modellje, pralinéval töltve, természetesen svájci minőség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

A legtöbb fogorvos nem ezt ajánlja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Tóthné Németh Ildikó üzente 14 éve

Remek művek.

Tovább 

Tavasszal nyílt meg az első magyar Csokoládé Múzeum, egy nemesi vadászkúriában Árpádföldön, ahol a kiállítás megtekintésén túl izgalmas programokkal várják a csokoládék szerelmeseit.

Az igazán kíváncsi ínyencek bepillantást nyerhetnek a csokikészítés rejtelmeibe, sőt, még kóstolót is készíthetnek maguknak!

Csokikostoló-túra, Bonbon-túra, Királyi Csokoládékóstoló-túra, családi- és gyermekprogramok várják az édesszájú vendégeket, csak előzetes bejelentkezés után!

Tovább 

network.huLánchíd szelet, Mici kakaós csemege, Budapest étcsokoládé...rémlik?

Az íze már biztosan nem, olyan régen volt. Igaz volt, az biztos, ezt a csokimúzeumban megtalálható eredeti papírok is igazolják.

Egy szorgos kéz a világ minden tájáról gyűjtögeti az egykorvolt csokik csomagolásának képeit.

Hála érte, legalább a szemünk és a szívünk emlékszik, ha az ízlelőbimbóink már nem is annyira.

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linné a kakaót cacao theobromá-nak, istenáldotta italnak nevezte. Sokan kutatták, vajon miért adott a tudós a csokoládénak ilyen magasztos elnevezést? Egyesek szerint a nők iránti gyöngédség és hódolat vezérelte. Arra is tippeltek, hogy emléket akart állítani annak a királynénak, aki a kakaót a művelt világgal megismertette. Amennyiben ez a helyes válasz, az

utókor kedves kötelessége megemlékezni Ausztriai Anna spanyol infánsnőről, aki XIII.

Tovább 

network.hu

 A csokoládé jellemzői:

Az édesipari termékek közül az egyik legnagyobb múltra visszatekintő és legkedveltebb édesség a csokoládé. A csokoládék többsége 30 % kakaót tartalmaz, de a jó minőségű csokoládé kakaótartalma 50-70 %. Az étcsokoládé számos vizsgálat szerint jelentős kedvező hatás fejt ki a vér antioxidáns szintjére, ezáltal szervezetünk egészségére. Ezzel szemben a tejcsokoládé fogyasztása minimális kedvező hatást eredményez.

Tovább 

network.hu

 Igaz volna, hogy a csokoládé szerelmi varázsszerként is használható? Sokan szeretnék tudni a választ, de vajon van-e egyáltalán valami alapja ennek az elképzelésnek? A csokoládét már évezredek óta összefüggésbe hozták a szexel. Az aztékok a maják és a görögök is előszeretettel használták ilyen célokra de nem kell ilyen messzire menni az időben


Madama du Barry szerelmi vágyfokozónak tekintette a csokoládét: ezt az italt szolgáltatta fel szeretőinek.

Tovább 

network.hu

 

Ha Gombóc Artúrnak, aki köztudottan százféle formában ismerte és rajongta a csokoládét, egyetlen könyvet kellett volna választania egy lakatlan szigetre, alighanem ezt viszi magával. S ha ott történetesen még a kakaóbab is megterem, akkor többé vissza sem tér a civilizációba...
Aki függő, de legalább is szereti a csokoládét, hosszú évekre elegendő muníciót talál a kísérletezéshez. Merthogy a csokoládé számtalan formában ehető és iható, mehet fagylaltba, gyümölcsös desszertbe, húshoz mártásnak, tésztákhoz, süteményekbe és megannyi tortába, s mindezeken túl abba az ezernyi rafinált apróságba - bonbonba, pralinéba -, amivel a cukrászok évtizedek óta rabságban tartják a fél civilizált világot.

Tovább 

 

 

network.hu


A csokoládé az emberek többségének nagy csábítást jelent, tekintet nélkül arra, hogy rendszeresen mozognak vagy sem. Ha odafigyelünk a minőségi és kiegyensúlyozott táplálkozásra, s betartunk néhány alapszabályt, nem kell lelkiismeret-furdalást éreznünk egy-egy szelet csokicsoda elfogyasztása után.

 


Mikor, mennyit és milyen csokoládét együnk?

Tovább 


network.hu

 Az emberiség egyik legfinomabb csemegéje, a kakaóbab, egy trópusi fa gyümölcse. Tudományos neve méltóan fejezi ki: Theobroma cacao, vagyis az istenek eledele. A kakóbabot az aztékok Quetzalcoatl, vagyis a Kígyó Isten ajándékának tekintették. A belőle készült főzetet egyrészt serkentő hatása miatt fogyasztották, másrészt hittek az aromás ital bölcsesség- és életerő- növelő hatásában. Amikor Kolumbusz Kristóf és legénysége a mai Honduras partjaihoz közel található Guanja szigetén kötött ki Amerika felfedezésekor, az őslakók parányi ovális, barna diókkal ajándékozták meg őket, valamint kaptak az erősítő italból is.

Tovább 

network.hu

Egy svájci csokoládégyáros is fontos szerepet játszott a modern csokoládégyártás kialakulásában. Rodolphe Lindt a berni székesegyház közelében működtette csokoládégyárát. Lindt a termék minőségének javítása érdekében állandóan kísérletezett: új eljárásokat vezetett be, módosította a csokoládégyártásnál használt alapanyagokat és a főzési időket. 1880-ban megpróbálkozott egy adag csokoládé több napon át tartó készítésével, mialatt a meleg csokoládémasszát folytonosan kevergették egy keskeny főzőteknőben.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu