Csokoládé Blog: 2011. január

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csoki klub hírei - 2011. január

 

Valóban van-e köze a szerelemnek a csokihoz? Mennyi kakaóbabba került egy ló? Ki küldött csokit a háborúban harcoló csapatainak?

 

1. A Kakaó Világalap adatai szerint világszerte 5-6 millió ember foglalkozik kakaótermesztéssel, a megélhetését 50-60 millió ember köszönheti neki.

2. A világ kakaótermésének 70 százaléka Nyugat-Afrikából származik, Elefántcsontpart egyedül az össztermés 40 százalékát adja. Az Afrikán kívüli legnagyobb termesztők: Indonézia, Malajzia és Brazília.

Utolsó hozzászólás

Husz Henrietta üzente 13 éve

Sajnos a kakaótermesztő országokat hallhatjuk időnként a hírekben, mert a legnagyobb termelő Elefántcsontparton állandóan valami háborús esemény történik, most is az elnökválasztás miatt. Szomorú, hogy mindig háborúznak arrafelé,nemcsak a kakaó ára miatt persze. Egyébként ott most megoldódtak már a problémák vagy még mindig folyik a hatalmi harc?

Tovább 

 

[Ajánló] 2011.01.20 17:40

network.hu

   Többszáz kézműves magyar gazda gasztronómiai remekeit kóstolhatják végig azok, akik 2011. február 11-13-a között kilátogatnak a Millenáris B épületébe a Magyar Kézműves Ízek Vásárára. Magyarországon most először egy helyen, egyszerre lehet végigkóstolni a kézműves magyar ízeket, azaz a sonkákat, kolbászokat, sajtokat, csokoládékat, mézeket, aszalt gyümölcsöket, kézműves borokat valamint pálinkákat. A hazai termelők mellett idén a vásár díszvendége Erdély lesz.

Tovább 

 

Sziasztok!

 

Megnyílt a Hungaricum Dessert Shop, ahol megtaláljátok a legjobb magyar kézműves bonbonokat és csokoládékat. Antioxidáns, tartósítószer és színezőanyagmentes ráadásul zseniális kreációk egy helyen. Folyamatosan megújuló kínálattal. Cél a magyar kézműves csokoládé megismertetése. Itt ráadásul összehasonlíthatod a mesterek munkáit, kinek mi az elképzelése például a gyömbérről ha csokoládéról van szó. Csokoládékalandtúra magyar módra

Tovább 

Amerikai csoda: a tökéletes brownie

Az USA kultúrájában igazán mély nyomot hagyott a brownie, az első írásos források, amelyben említik 1897-ből erednek. A legenda szerint egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé tortába, innen a brownie ragacsos tésztája.



Szeletelt sütemény, bevonhatjuk cukormázzal, csokoládéval, de akár porcukorral is; kínálhatunk hozzá forró tejet, fagylaltot vagy tejszínhabot. Tésztáját dúsíthatjuk különféle magvakkal (a pisztáciás igazán finom), citrushéjakkal és fűszerekkel, de az egyszerű csokoládés változat is ínycsiklandozó.

Tovább 

Megvan az étcsoki gyógyhatású összetevője

A fekete étcsokoládé javítja a koszorúerek állapotát és kedvezően befolyásolja a véralvadásban alapvető szerepet játszó vérlemezkék működését, állapította meg egy svájci kutatócsoport Roberto Corti vezetésével. Eredményeiket a szívgyógyászat vezető folyóirata, a Circulation közölte.

Már az előző években több szívgyógyászati központ munkatársai igazolták, hogy a fekete csokoládéban lévő flavonoidoknak kifejezett antioxidáns tulajdonsága van és mivel a kedvezőtlen vérkoleszterin - az LDL-koleszterin - molekulák oxidációja alapvető szerepet játszik a koszorúér-betegség kifejlődésében, a csokoládé ezért szívvédőnek minősül.

Az is jól ismert, hogy a vérlemezkék a károsodott koszorúerekben könnyebben összetapadnak és az így keletkező alvadék elzárja az eret, aminek szívinfarktus lesz a következménye.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu