Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Amerikai csoda: a tökéletes brownie
Az USA kultúrájában igazán mély nyomot hagyott a brownie, az első írásos források, amelyben említik 1897-ből erednek. A legenda szerint egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé tortába, innen a brownie ragacsos tésztája. Szeletelt sütemény, bevonhatjuk cukormázzal, csokoládéval, de akár porcukorral is; kínálhatunk hozzá forró tejet, fagylaltot vagy tejszínhabot. Tésztáját dúsíthatjuk különféle magvakkal (a pisztáciás igazán finom), citrushéjakkal és fűszerekkel, de az egyszerű csokoládés változat is ínycsiklandozó. A brownie két legfontosabb eleme a vaj és a jó minőségű, legalább 60 –de inkább 70- százalékos keserű csokoládé. Fontos megjegyeznem, a brownie nem egy egyszerű kakaós piskóta, hanem egy brutális, tömény és cuppogós csokis nyalánkság. A jó brownie-t nem szabad túlsütni, akkor jó, ha a teteje már szép kérges, de belül kissé még ragad. Ez az állag sütőből kivéve fog megszilrádulni, hiszen a sütemények saját hőmérsékletüktől is sülnek még. Az ideális sütési idő 15 perc 180 fokon. Kezdőknek, haladóknak, fiataloknak és idősebbeknek, csokoholistáknak, boldogaknak és szomorúaknak, magányosaknak és ünneplésre készülőknek, egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom. Hozzávalók: (24 kocka sütihez) Egy közepes tálba öntsd a lisztet, a kakaóport és a sót. Keverd össze. A csokit törd kockákra és a vajjal meg a kávéporral együtt olvaszd fel vízgőz felett. Ha teljesen sima a massza, vedd le a tűzről és fokozatosan keverd hozzá a cukrokat, próbáld minél egyenletesebbre keverni. Hűtsd le szobahőmérsékletűre, és adj hozzá 3 tojást egyesével. Add hozzá a vanília kivonatot/aromát. Ezután a maradék 2 tojást is keverd el, teljesen egynemű massza kell hogy legyen! Ha megvan csorgasd a lisztes keverékhez és keverd el, de ne habverővel, hanem fakanállal vagy spatulával! Jó alaposan. Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 180 fokon süsd, tűpróbáig (kb. 15 perc). Ha kihűlt, szeleteld fel és mehet a hasba. Ha magvakkal dúsítanánk, akkor előtte száraz serpenyőben pirítsuk őket közepes lángon 2-3 percig! További sütirecepteket a sutiblog.hu oldalon találtok.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Megkívánta a csokit? Sétáljon egyet!
Csokis muffin cukorvirágokkal...
Csokikrém, banánhab...
A csoki csökkenti a halálozási arányt?