Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fűszeres forró csokoládé
Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg étcsokoládé
• 1 dl habtejszín
• 4 dl tej
• 1 ek kristálycukor
• késhegynyi őrölt chilipaprika
• 1 csapott kk. őrölt kardamom
A
tejet összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd forrásig
melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tört
csokoládét. Beleszórjuk a fűszereket, és 5 percre állni hagyjuk, közben
többször megkeverjük, hogy a csokoládé könnyebben elolvadjon. Amikor
elolvadt a csokoládé, visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon
forráspontig melegítjük. Csészékbe öntjük, tálaláskor tejszínhabot
nyomhatunk a tetejére. Kesudiós csokoládétorta
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához:
A tésztához:
• 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
• 7 dkg porcukor
• csipet só
• 12,5 dkg vaj
• 1 tojás
• 1 kk tejföl
A töltelékhez:
• 30 dkg étcsokoládé
• 8 dkg vaj
• 3 dl tejszín (min. 20 százalékos)
• 2 kk őrölt kardamom
• 3 tojás + 3 sárgája
• 4 dkg cukor
• 1 nagy marék kesudió
A
tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral és a sóval,
elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojást és a tejfölt hozzáadva tésztává
gyúrjuk. Befóliázzuk, és 1 órára a hűtőbe rakjuk pihenni. A töltelékhez a
csokoládét, a vajat és a tejszínt összekeverjük, felmelegítjük, majd
hozzáadjuk az őrölt kardamomot. A tojásokat és a tojássárgájákat a
cukorral kihabosítjuk. Megvárjuk, míg a csokoládés rész kézmelegre hűl,
majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és alaposan elkeverjük. A tésztát
lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy gyümölcstorta- vagy piteformába
helyezzük. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben
aranybarnára sütjük. 5 percig pihentetjük, hogy kicsit lehűljön, majd
ráöntjük a csokoládékrémet, és visszatesszük a sütőbe. 130 fokra
mérsékeljük a hőmérsékletet, és addig sütjük, míg megszilárdul a közepe
(kb. 20-30 perc). A kesudiót durvára vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk, a kész tortára szórjuk, és tálaljuk.
forrás:nőklapja café
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokitallér nyalókák – gasztroajándék tipp
3 extra csokis süti
Csokis gesztenyerúd
Öt csokis recept, ami nélkül nincs élet