Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Életem
legfinomabb csokikrémjét anyukámtól tanultam. Egy kedvenc süteményembe
szokta ezt beletenni, de tulajdonképpen bármilyen tortába, sütibe
használható.
Hozzávalók:
A 2 tojást 3 ek. cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 3 dl tejet. Egy kisebb tálkában az 5 ek. lisztet, a 2 ek. kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez.
Az otthoni kakaós csiga az igazi!
Kevesen vannak, akik ne szeretnének beleharapni egy ízletes, jókora kakaós csigába - mi lenne, ha otthon is el tudnánk készíteni?
Sokak kedvence a kakaós csiga, melyet azonban nemcsak a boltban vagy a cukrászdában lehet megvásárolni - otthon készítve is nagyon jó, sőt, még finomabb is lehet.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 evőkanál olaj
- egy csipetnyi só
- 2 evőkanál cukor
- szükség szerint tej
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl vaníliás cukorral édesített tej
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk.
|
|
A magas - 60-70%-os - kakaótartalmú csokoládéval hatékonyan csökkenthető az érelmeszesedés kifejlődése, az infarktus és a szélütés veszélye, de védi a bőrünket és kitűnő köhögéscsillapító - legalábbis Dr.
Csokoládé, lelkiismeret-furdalás nélkül
Sokan a plusz kilóktól és kalóriáktól félve inkább megvonják maguktól ezeket az édes élvezeteket nyújtó falatokat. Számukra bemutatunk néhány igen érdekes tényt a kakaóbabból nyert színtiszta kakaóról.
1.
Az egészség mindennél fontosabb!
12 éve | Fehér Mónika | 0 hozzászólás
Eper, a banán vagy éppen az erdei gyümölcsök a legjobb kiegészítői a csokoládénak. Ezek az édességek megkoronázhatják az ünnepi vacsorát, vagy éppen még édesebbé tehetik a szilveszteri mulatságot.
Banános-csokis tortácska
Hozzávalók 4-6 főre:
25 dkg kinyújtott leveles tészta
1 tojássárgája
18 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
szeletelt mandula
3 db banán
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Csokoládé
Mivel társítsuk?
Csokoládék..., meglátni és megkívánni! Már a kinézete, a színe is csábító!
A kóstoláskor a csokoládét elharapva, úgy kell óvatosan, a nyelv és a szájpadlás között tartani, hogy előbb puha, majd krémes, s végül folyékony legyen. Aztán orron át beszívva a levegőt az illatait is élvezzük ki.
Sokféleképpen próbálkozhatunk, de az aromákat úgy kell kombinálni, hogy azok felismerhetők legyenek.
Az égetett szeszek:
A csokoládé és a brandy vagy a konyak társítása, elbűvölő és megragadó ízkombinációkat hoz létre. Például: - tízéves jamaicai rum 75%-os csokoládéval,12 éve | Fehér Mónika | 0 hozzászólás
A húsvéti figurák kínálata bőséges. A választék széles, számos fajtából választhatunk. A termékpalettát tejbevonóból (kakaós masszából) formázott figurák és minőségi tejcsokoládé-figurák alkotják.
12 éve | Fehér Mónika | 1 hozzászólás
Ez a legjobb csokinyúl!
Hirdetés
Egy hipermarketbe, és levettünk a polcokról tíz, nagyjából azonos nagyságú (50–70 grammos) és típusú, vagyis tejcsokiból készült, üreges édesipari tapsifülest, hogy alávessük őket a Blikk 2011-es csokoládényúltesztjének.
13 éve | Fehér Mónika | 5 hozzászólás
Igazi csoki már nemcsak Nyugaton készül, hanem itthon is találkozhattok csúcskategóriával. Az idei Magyar Termék Nagydíjat a chocoMe manufaktúra nyert el. Képes beszámolónkból minden titokra fény derül, megtudhatjátok, hogyan készül ez a csoki.
Gerlachfalvy Réka és Mervai Márk képes beszámolója
A chocoMe kicsivel több, mint egyéves pályafutása alatt nagy sikereket ért el. Júliusban elnyerte az Aranypenge díjat, most pedig Magyar Termék nagydíjat kapott, sőt, az Innovációs Nívódíjat is elnyerték.
13 éve | Fehér Mónika | 0 hozzászólás
Pillanatokon
belül itt az ünnepi szezon. A boltok polcai roskadásig telnek a
csokoládé szinte minden fajtájával,
csoki csomagok hívogatnak minket. Az istenek eledelének is nevezett, pár
száz éve még gyógyszerként használt édesség jótékony élettani hatásait
számos kutatás bizonyítja.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás