Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládék..., meglátni és megkívánni! Már a kinézete, a színe is csábító!
A kóstoláskor a csokoládét elharapva, úgy kell óvatosan, a nyelv és a szájpadlás között tartani, hogy előbb puha, majd krémes, s végül folyékony legyen. Aztán orron át beszívva a levegőt az illatait is élvezzük ki.
Sokféleképpen próbálkozhatunk, de az aromákat úgy kell kombinálni, hogy azok felismerhetők legyenek.
Az égetett szeszek:
A csokoládé és a brandy vagy a konyak társítása, elbűvölő és megragadó ízkombinációkat hoz létre. Például: - tízéves jamaicai rum 75%-os csokoládéval,Mindenfajta csokoládéhoz találunk megfelelő bort, például magas kakaó tartalmú csokoládéhoz testes, nagy évjáratú vörösbort, tejcsokoládéhoz édes fehérbort, vagy aszúborok, mint például a Babits Pincészet Kincsem dűlőbeli borai.. A fűszeres borok az étcsokoládéval különleges íz- és aromakombinációkat képesek létrehozni. A csokoládé magas alkoholfokú, nagy cukortartalmú borokhoz illik.
A teák:
A
csokoládé remek társai a teák, mert hőmérsékletük megolvasztja a
csokoládét, és lágy anyaggá alakítja át, Karakteres ízű és illatú teákat
ajánlatos választani, mint amilyen az Assam a tejcsokoládéhoz, vagy egy
narancsos aromájút étcsokoládéhoz. A 85%-os csokoládé különösen alkalmas a gyógyításhoz, például a télen melegen, nyáron hidegen fogyasztott mentateához. Ha egy csokoládét egy gőzölgő vanília ízű tea mellé teszünk, a csokoládé is újabb illattal gazdagodik.
A kávé:
Ez az a kombináció, amit évszázadok óta naponta fogyasztunk. Szokás a kávéhoz apró kis csokoládét felszolgálni, melynek ezerféle változata létezik. Semenzi szerint: "Egy korty kávé egy kis csokoládéval egészségessé és vidámmá tesz". A legjobb olyat választani, amelyek kevéssé savasak. Ajánlatos a brazil mokka, a jamaikai fajták, vagy a Java Buengi, amely már önmagában is tartalmaz csokoládét.
A kenyér:
A csokoládé a gyermekkorunkba visz minket vissza, amikor egyik kedvenc uzsonnánk a kenyér és a csokoládé volt. Ez a párosítás akkor ideális, ha a kenyér fehér, puha, és már önmagában is édes ízű. Kitűnő a frissen sült fehér kenyérhez, vagy a francia baguettehez. Igen kellemes a churro és a csokoládé kombinációja, főleg, ha ezt egy spanyol fiestán, két tánc között fogyasztjuk el. :)
Nagy Kristóf
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Foltos süti
Könyvajánló...Csokoládés édességek kiskönyvtára
Csokis gesztenyerúd
Édes Napok