Csokoládé: Csokoládé és gyümölcs

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Csokoládé és gyümölcs

Csokoládé és gyümölcs

Eper, a banán vagy éppen az erdei gyümölcsök a legjobb kiegészítői a csokoládénak. Ezek az édességek megkoronázhatják az ünnepi vacsorát, vagy éppen még édesebbé tehetik a szilveszteri mulatságot.

 

Banános-csokis tortácska


Hozzávalók 4-6 főre:

25 dkg kinyújtott leveles tészta

1 tojássárgája

18 dkg étcsokoládé

3 dl tejszín

szeletelt mandula

3 db banán

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 6 darab 8 cm-es átmérőjű sütőformába tegyünk sütőpapírt, ezután béleljük ki a leveles tésztával.

Elkészítési idő: 10 perc * Sütés: 25 perc * Hűtési idő: 2 óra


Elkészítés:

Süssük elő a tésztát a következőképpen: szurkáljuk meg egy villával a tésztát, majd tegyünk rá újabb sütőpapírt, és nehezéknek tegyünk bele szárított hüvelyesfélét (bab, lencse). Süssük 15-17 percig. Ezután távolítsuk el a nehezéket a felső sütőpapírral együtt. Kenjük be a tésztát egy felvert tojás sárgájával, és 3-5 percre tegyük be ismét a sütőbe. Közben daraboljuk fel a csokoládét, és a tejszínnel elkeverve olvasszuk fel gőz fölött. A szeletelt mandulát zsiradék nélkül pirítsuk meg. Vágjuk fel a banánt karikákra, 2/3-át tegyük az elősütött tésztára, öntsük rá a tejszínnel megolvasztott csokoládét. Díszítsük a tetejét a maradék banánkarikákkal és a mandulaszeletekkel, majd tegyük a hűtőbe két órára. Ezután tálalhatjuk.


Körtés csokoládétortácskák forrón


Hozzávalók 4 főre:

3 db tojás

1 nem túl érett vilmoskörte

1 fél vaníliarúd

13 dkg étcsokoládé

8 dkg vaj

+ 2 dkg a forma kikenéséhez

1 késhegynyi só

4 dkg kristálycukor

2 dkg kukoricakeményítő

1 dkg liszt a formákhoz

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vajazzunk, lisztezzünk ki 4 porcelán sütőformát.

Elkészítési idő: 25 perc * Sütés: 10 perc


Elkészítés:

Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Hámozzuk meg a vilmoskörtét, vágjuk ki a magvát, majd vágjuk kockára. Törjük a csokoládét kis darabokra, majd olvasszuk fel gőzfürdőben. Amikor felolvadt, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kis darabokra vágott vajat, keverjük össze. Adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét, a sót, a cukrot és a tojássárgáját, a kukoricakeményítőt, végül a körtedarabokat. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá. Keverjük óvatosan a csokoládémasszához. Osszuk el egyenletesen a kész masszát a kivajazott formákban, és a sütő alsó részén süssük 8-10 percig. Pihentessük 2 percig (de ne tovább), majd a formákból kiborítva tálaljuk. Azonnal fogyasszuk. Tálalhatjuk vaníliaszósszal, egy gombóc vaníliafagylalttal vagy körte sörbettel.


Erdei gyümölcsös - fűszeres csokoládés tortácska


Hozzávalók 4 főre:

25 dkg készen vásárolt, előre kinyújtott omlós tészta

30 dkg erdei gyümölcs (eper, málna, szamóca, fekete szeder, fekete áfonya)

2 evőkanál barna cukor szirup

20 dkg étcsokoládé

4 dkg vaj

1 dl tejszín

3 dkg darált mogyoró

1 kávéskanál reszelt gyömbér

1 kávéskanál fahéj

1 db szegfűszeg

Elkészítési idő: 15 perc * Pihentetési idő: 20 perc * Gyümölcs pácolása: 20 perc * Sütés: 20 perc


Elkészítés:

Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra, és vágjunk ki belőle 4 db 14 cm átmérőjű kört. Béleljünk ki a tésztákkal előre kivajazott, 10 cm átmérőjű tortaformákat. Szurkáljuk meg a tészták alját villával, majd tegyünk rájuk sütőpapírt és nehezéknek száraz hüvelyeseket. Pihentessük 20 percig hűvös helyen. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a sütőbe a formákat 15 percre. Ha letelt a 15 perc, vegyük ki őket, és távolítsuk el a sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt, majd tegyük vissza a tésztát még 5 percre sülni, hogy szép piros legyen. Ezután hagyjuk kihűlni, majd sütőrácsra borítva hagyjuk pihenni, és teljesen kihűlni. Mossuk meg az epret, csípjük le a szárát, vágjuk fel darabokra. Tisztítsuk meg a többi gyümölcsöt is, keverjük össze a barnacukor sziruppal. 20 percet hagyjuk pácolódni. Törjük a csokoládét kis darabokra, kockázzuk fel a vajat, forraljuk fel a tejszínt. A tejszínhez, a tűzről levéve, állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a csokoládét és a vajat, a darált mogyorót és a fűszereket. Csepegtessük le a gyümölcsöket, két evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez, a többit osszuk el a tortaforma alján. Öntsük rá a csokoládékrémet, majd díszítsük a félretett gyümölcsökkel. Azonnal tálalhatjuk.


Csokoládés-gesztenyés charlotte


Hozzávalók 8 főre:

2 dkg vaj a forma kikenéséhez

35 db babapiskóta

1 csomag zselatin

3 dl tejszín

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg étcsokoládé

1 dl konyak

25 dkg gesztenyemassza

20 dkg cukrozott gesztenye, aprítva

8 db cukrozott gesztenye, egész

Elkészítési idő: 30 perc * Hűtési idő: legalább 5 óra


Elkészítés:

Öntsük a tejszínt egy tálba, majd tegyük a habverővel együtt 2 órára hűtőbe. Béleljünk ki egy charlotte forma alját bevajazott sütőpapírral, a forma oldalát kenjük be vajjal. 7 db babapiskótát vágjunk félbe és az egyik végét formázzuk csúcsosra. Tegyük az így kapott babapiskótákat a forma aljára, úgy, hogy a csúcsos részük a forma közepe felé mutasson, majd az egész babapiskótákkal béleljük ki a formát. Áztassuk be a zselatint hideg vízbe.

Vegyük ki a tejszínt a hűtőből, és verjük fel habosra. Amikor kezd kemény lenni, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és verjük tovább, míg nagyon kemény hab nem lesz belőle. Készítsük el a tölteléket. Törjük a csokoládét kis kockákra, majd olvasszuk meg vízfürdő fölött. Melegítsük fel a konyakot egy edényben. Olvasszuk fel a zselatint a konyakban, majd öntsük az olvasztott csokoládéra. Ezután a csokoládét vegyük le a vízfürdőről. Adjuk hozzá a tejszínhabot, a gesztenyemasszát, az aprított, cukrozott gesztenyedarabokat, majd keverjük óvatosan össze. Öntsük a masszát a babapiskótával kibélelt formába. Zárjuk le a tetejét egy sor babapiskótával. Fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe 5 órára. Tálalás előtt borítsuk ki a formából, díszítsük a cukrozott gesztenyedarabokkal.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu