Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy kis csokinak valószínűleg csak kevesek tudnak ellenállni. Ha a párod édesszájú, lepd meg csokival töltött kosárkákkal!
A kosárkasütés ugyan elég sok bíbelődést igényel, ám a végeredmény az egyik legfinomabb sütemény lesz. Ráadásul kiélheted minden kreativitásod, hiszen kedved szerint bármilyen töltelékkel kibélelheted a kosárkákat.
A lisztbe morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat.
Szerző: Rama Rama
Az tény, hogy a zserbót mindenki szereti, de az is igaz, hogy sokszor félünk nekiállni a sütésének, mert azt gondoljuk: nehéz, időigényes munka. Pedig nem! Persze a cím is csal egy kicsit, mert vannak „gyorsabb” sütik is, de érdemes magunkat is felturbózni kissé, mert a zserbó igazán megéri a befektetett energiát!
Talán az egyik legnépszerűbb hazai süteményünk a zserbó, amely hagyományosan úgy készül, hogy a kellemesen omlós tésztarétegek közé cukrozott dió és finom baracklekvár kerül, a végén pedig csokimázzal borítjuk elkészült remekünket.
|
|
Egyszerűen, gyorsan és könnyen elkészíthető finomság, vegáknak és paleósoknak is!
Ennél valami finomat, de nincs kedved órákat bajlódni az elkészítéssel?
Egészséges, de mégis kiadós és tápláló desszertre vágysz?
Átjött a szomszéd, gyorsan össze kéne ütnöd valamit, de nincs semmi jó ötleted? Akkor ennek a receptnek örülni fogsz!
Ezt a szuperegyszerű csokis sütit a kezdők is gond nélkül, egykettőre el tudják készíteni.
8 éve | Fehér Mónika | 0 hozzászólás
Csokoládés pite
Hozzávalók 10 szelethez:
A tésztához:
12 dkg liszt
8 dkg vaj vagy margarin
4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 narancs reszelt héja
12 dkg cukor
5 dl tej
4 dkg csokoládé
3 tojássárgája
A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 fokos sütőben süssük 8-10 percig. A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a pudingport egy kevés tejjel keverjük simára, a többi tejet forraljuk fel, és sűrítsük be a pudingos résszel.
Kívül-belül csokis keksz
Hozzávalók, kb 15 duplakekszhez:
Keksz:
90 g liszt
30 g kukoricaliszt (omlósabbá teszi a kekszet, de sima finomlisztre is cserélhető)
30 g kakaópor
90 g vaj
50 g porcukor
1 tojássárgája
Csokis töltelék:
75 g jó minőségű étcsokoládé
75 g habtejszín
2 tk. méz
Elkészítés:
1. A kekszhez kimérjük a lisztet, a kukoricalisztet, a kakaóport és a vajat egy tálba, beleszitáljuk a porcukrot, majd kézzel összemorzsoljuk.
2.
Értékes alapanyagok, de csak mértékkel fogyasztva!
2013. február 20. 11:46
A kakaó és a belőle készült csokoládé nemcsak önmagában, hanem különböző sütemények, desszertek alapanyagaként is nagy kedvenc. Ha mértékkel fogyasztunk belőle, egészségünkre is pozitív hatással van.
9 éve | Fehér Mónika | 0 hozzászólás
Egy egyszerű kakaós süti étcsokirajongóknak. Vigyázat, habos kakaóval az igazi!
Hozzávalók:
25 dkg cukor
25 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
csipet só
10 dkg kakaópor
0,6 dl olaj
1 pohár tejföl
1,5 dl víz
2 tojás
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fokra). A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, majd a lisztes keveréket és a vizet felváltva adagolva hozzá simára keverjük.
Tökéletes a tésztája. Tökéletes a tortakrém. Tökéletes randisüti. Szexepil. Afrodiziákum. Részletes recept költségvetéssel, időzítéssel, fotókkal, lépésről lépésre.
A csokitorta a randevú alfája és ómegája. Szexepil. Sötét és vastag a krém, gazdag csokoládéíz találkozik a harsány naranccsal… nem tévedhetünk. Csokitorta után biztosan lesz második randi.
Kérdezzék Buckingham herceget, állítólag ezzel szédítette Ausztriai Annát.
Mindannyiunk számára ismerős lehet az érzés: „csak ennem kell egy kis édességet”! A csoki elfogyasztása után máris jobb a közérzetünk, de persze jön a bűntudat is: miért ettem megint?! A kísértést legyőzhetjük egy 15 perces sétával – álltak elő kutatók a megoldással.
9 éve | Fehér Mónika | 0 hozzászólás
|
Hozzávalók
Rama
finomliszt
50 dkg tehéntúró
4 evőkanál búzadara
1 tojás
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom, vagy narancs reszelt héja
4 tojás
11 evőkanál (kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás