Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kívül-belül csokis keksz
Hozzávalók, kb 15 duplakekszhez:
Keksz:
90 g liszt
30 g kukoricaliszt (omlósabbá teszi a kekszet, de sima finomlisztre is cserélhető)
30 g kakaópor
90 g vaj
50 g porcukor
1 tojássárgája
Csokis töltelék:
75 g jó minőségű étcsokoládé
75 g habtejszín
2 tk. méz
Elkészítés:
1. A kekszhez kimérjük a lisztet, a kukoricalisztet, a kakaóport és a vajat egy tálba, beleszitáljuk a porcukrot, majd kézzel összemorzsoljuk.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és összegyúrjuk gombóccá. Ha nem áll össze a tészta, egy-két teáskanálnyi tejfölt gyúrjunk még hozzá. Alufóliába csomagoljuk, és minimum fél órára hűtőbe tesszük.
3. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Kisebb, virág alakú kiszúróval mintát is nyomhatunk a tésztakorongokba, de akár sütipecséttel is díszíthetjük.
4. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokon kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljenek.
5. A töltelékhez a tejszínt és a mézet forrásig melegítjük, majd a darabokra tört étcsokoládéra öntjük, és kézi habverővel egyneművé keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, míg kb. pudingsűrűségű nem lesz.
6. A csokikrémet egy kiskanál vagy habzsák segítségével két-két keksz közé töltjük. Ahogy a benne lévő étcsokoládé megszilárdul, a krém 1-2 óra alatt összefogja a kekszeket. A töltött kekszeket légmentesen záró dobozban tároljuk.
Ebből a mennyiségből körülbelül 15 töltött keksz lesz, úgyhogy nem szégyen duplázni sem.
forrás:divány.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokis pite
Édes Napok
Öt csokis recept, ami nélkül nincs élet
Csokidarabos sütik - Mennyei ízek