Csokoládé: blog

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csoki klub hírei

Sziasztok!

 

Megnyílt a Hungaricum Dessert Shop, ahol megtaláljátok a legjobb magyar kézműves bonbonokat és csokoládékat. Antioxidáns, tartósítószer és színezőanyagmentes ráadásul zseniális kreációk egy helyen. Folyamatosan megújuló kínálattal. Cél a magyar kézműves csokoládé megismertetése. Itt ráadásul összehasonlíthatod a mesterek munkáit, kinek mi az elképzelése például a gyömbérről ha csokoládéról van szó. Csokoládékalandtúra magyar módra

Tovább 

Amerikai csoda: a tökéletes brownie

Az USA kultúrájában igazán mély nyomot hagyott a brownie, az első írásos források, amelyben említik 1897-ből erednek. A legenda szerint egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé tortába, innen a brownie ragacsos tésztája.



Szeletelt sütemény, bevonhatjuk cukormázzal, csokoládéval, de akár porcukorral is; kínálhatunk hozzá forró tejet, fagylaltot vagy tejszínhabot. Tésztáját dúsíthatjuk különféle magvakkal (a pisztáciás igazán finom), citrushéjakkal és fűszerekkel, de az egyszerű csokoládés változat is ínycsiklandozó.

Tovább 

 

Megvan az étcsoki gyógyhatású összetevője

A fekete étcsokoládé javítja a koszorúerek állapotát és kedvezően befolyásolja a véralvadásban alapvető szerepet játszó vérlemezkék működését, állapította meg egy svájci kutatócsoport Roberto Corti vezetésével. Eredményeiket a szívgyógyászat vezető folyóirata, a Circulation közölte.

Már az előző években több szívgyógyászati központ munkatársai igazolták, hogy a fekete csokoládéban lévő flavonoidoknak kifejezett antioxidáns tulajdonsága van és mivel a kedvezőtlen vérkoleszterin - az LDL-koleszterin - molekulák oxidációja alapvető szerepet játszik a koszorúér-betegség kifejlődésében, a csokoládé ezért szívvédőnek minősül.

Az is jól ismert, hogy a vérlemezkék a károsodott koszorúerekben könnyebben összetapadnak és az így keletkező alvadék elzárja az eret, aminek szívinfarktus lesz a következménye.

Tovább 

network.hu

 Minden kedves Klubtagnak és Olvasóinknak Boldog Új Évet kívánunk !

A fekete erdő torta az egyik legfinomabb tortánk, még kezdő háziasszonyok is könnyedén el tudják készíteni egy hétvégén. Íme a fekete erdő torta receptje!
Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaópor, 6 dkg vaj. A töltelékhez: 46 dkg meggybefőtt, fél liter meggylé, 4 dkg cukor, fél rúd

fahéj, 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő. A díszítéshez: háromnegyed

liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.

Tovább 

network.hu

 Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves Klubtagnak és olvasóinknak.

Utolsó hozzászólás

Kirilla Judit üzente 14 éve

Köszönöm szépen, Én kívánok Nagyon BOLDOG ÚJ ÉVET!!

 Csokis receptek

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Real brain power on display. Thanks for that awnesr!

http://chocologia.blog.hu/
Örömmel értesítek Mindenkit, hogy immár egy hónapja elindult a csokis blogom.
Remélem sok újdonságot találtok rajta.
Jó szórakozást hozzá!

Bon Viki

network.hu

A csokinak, különösen az étcsokinak számos jótékony hatása létezik, melyeket mára az orvostudomány is elismer.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól annyit fogyasszunk belőle, amennyit csak bírunk, mivel azért káros hatásokkal is számolnunk kell!

 

Kedvenc édességünk bővelkedik antioxidánsokkal. Hogy mik is ezek?

Olyanmolekulák, melyek a szervezetre gyakorolt káros hatásokat kivédik,így segítenek megelőzni a betegségeket, illetve megőrizni szervezetünk egészségét.

Tovább 

network.hu

A mexikói forró csoki különlegességét a csipetnyi fahéj és kávé adja. Az igazi, olvasztott csokoládéból (tehát nem kakaóból!) készült forró italnál jobb társra nem is vágyhatunk a hűvösebb napokon vagy a meghitt estéken!

 

Hozzávalók:

1/2 tábla étcsoki

1/4 bögre cukor

2 ek. instant kávépor

1/2 ek. őrölt fahéj

3/4 bögre víz

2 bögre tej, tejszínhab

 

Egy lábasban állandó kevergetés mellett felmelegítjük az összetört csokoládét, a cukrot, a kávét, a fahéjat és a vizet addig, amíg a csoki meg nem olvad, illetve a keverék simává nem válik.

Utolsó hozzászólás

Gergely Laura üzente 14 éve

Na, végre sikerült kipróbálnom, és valami isteni finom! :) Igaz én a fahéjas dolgokat egyébként is nagyon szeretem, fagyiból is például a fahéjas a kedvencem. Én sem tudtam hirtelen, hogy mitől mexikói, végülis chillis csokiból van - pedig lehetne éppen abból is - meg kukorica meg bab sincs benne... Na jó, kávéBAB :D De a mexikóiak tényleg szeretik a fahéjas dolgokat, a körúton is van valami mexikói hely - a neve nem ugrik be - ott ettem olyan desszertet, hogy valami fahéjas-cukros ropogós dolog volt fagylalttal - nagyon jó volt az is :)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu