Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | simon móni | 0 hozzászólás
Sziasztok!
Megnyílt a Hungaricum Dessert Shop, ahol megtaláljátok a legjobb magyar kézműves bonbonokat és csokoládékat. Antioxidáns, tartósítószer és színezőanyagmentes ráadásul zseniális kreációk egy helyen. Folyamatosan megújuló kínálattal. Cél a magyar kézműves csokoládé megismertetése. Itt ráadásul összehasonlíthatod a mesterek munkáit, kinek mi az elképzelése például a gyömbérről ha csokoládéról van szó. Csokoládékalandtúra magyar módra
Amerikai csoda: a tökéletes brownie
Az USA kultúrájában igazán mély nyomot hagyott a brownie, az első írásos források, amelyben említik 1897-ből erednek. A legenda szerint egy szórakozott cukrász elfelejtett sütőport tenni a csokoládé tortába, innen a brownie ragacsos tésztája. Szeletelt sütemény, bevonhatjuk cukormázzal, csokoládéval, de akár porcukorral is; kínálhatunk hozzá forró tejet, fagylaltot vagy tejszínhabot. Tésztáját dúsíthatjuk különféle magvakkal (a pisztáciás igazán finom), citrushéjakkal és fűszerekkel, de az egyszerű csokoládés változat is ínycsiklandozó.
|
|
Megvan az étcsoki gyógyhatású összetevője
A fekete étcsokoládé javítja a koszorúerek állapotát és kedvezően befolyásolja a véralvadásban alapvető szerepet játszó vérlemezkék működését, állapította meg egy svájci kutatócsoport Roberto Corti vezetésével. Eredményeiket a szívgyógyászat vezető folyóirata, a Circulation közölte.
Már az előző években több szívgyógyászati központ munkatársai igazolták, hogy a fekete csokoládéban lévő flavonoidoknak kifejezett antioxidáns tulajdonsága van és mivel a kedvezőtlen vérkoleszterin - az LDL-koleszterin - molekulák oxidációja alapvető szerepet játszik a koszorúér-betegség kifejlődésében, a csokoládé ezért szívvédőnek minősül.
Az is jól ismert, hogy a vérlemezkék a károsodott koszorúerekben könnyebben összetapadnak és az így keletkező alvadék elzárja az eret, aminek szívinfarktus lesz a következménye.
14 éve | Király Monika | 0 hozzászólás
14 éve | Király Monika | 0 hozzászólás
A fekete erdő torta az egyik legfinomabb tortánk, még kezdő háziasszonyok is könnyedén el tudják készíteni egy hétvégén. Íme a fekete erdő torta receptje!
Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaópor, 6 dkg vaj. A töltelékhez: 46 dkg meggybefőtt, fél liter meggylé, 4 dkg cukor, fél rúd
fahéj, 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő. A díszítéshez: háromnegyed
liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.
14 éve | Király Monika | 2 hozzászólás
14 éve | Bon Viki | 0 hozzászólás
http://chocologia.blog.hu/
Örömmel értesítek Mindenkit, hogy immár egy hónapja elindult a csokis blogom.
Remélem sok újdonságot találtok rajta.
Jó szórakozást hozzá!
Bon Viki
14 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
A csokinak, különösen az étcsokinak számos jótékony hatása létezik, melyeket mára az orvostudomány is elismer.
Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól annyit fogyasszunk belőle, amennyit csak bírunk, mivel azért káros hatásokkal is számolnunk kell!
Kedvenc édességünk bővelkedik antioxidánsokkal. Hogy mik is ezek?
Olyanmolekulák, melyek a szervezetre gyakorolt káros hatásokat kivédik,így segítenek megelőzni a betegségeket, illetve megőrizni szervezetünk egészségét.
A mexikói forró csoki különlegességét a csipetnyi fahéj és kávé adja. Az igazi, olvasztott csokoládéból (tehát nem kakaóból!) készült forró italnál jobb társra nem is vágyhatunk a hűvösebb napokon vagy a meghitt estéken!
Hozzávalók:
1/2 tábla étcsoki
1/4 bögre cukor
2 ek. instant kávépor
1/2 ek. őrölt fahéj
3/4 bögre víz
2 bögre tej, tejszínhab
Egy lábasban állandó kevergetés mellett felmelegítjük az összetört csokoládét, a cukrot, a kávét, a fahéjat és a vizet addig, amíg a csoki meg nem olvad, illetve a keverék simává nem válik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás