Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | veteran baker team | 1 hozzászólás
Csokihajtású versenyautó - nem álom, van ilyen!
2010. március 10., szerda 18:02 | Pénzcentrum |
Csokoládé és olajipari maradványanyagok
hajtják a világ legzöldebb versenyautóját, melyben zöldségekből készült
alkatrészek is találhatóak. A Formula-3-as autó csúcssebessége 216
km/h, és alig 2,5 másodperc alatt százon van. Az autót most mutatták be
az MIT bostoni energiakonferenciáján.
A Warwick-i egyetem kutatói által összerakott környezetbarát,
újrafelhasznált alkatrészekből gyártott autó tele van meglepetésekkel.
Az autó nagy része ipari hulladékból és feleslegekből áll, olyasmikből,
amik leginkább egy szemétdombon végezték volna.
Érdekes eredményeket kaptak kanadai kutatók, amikor három olyan tanulmányt elemeztek, melyek a stroke (vagyis agyérgörcs) és a csokievés kapcsolatát vizsgálta.
Az egyik elemzésben 44 489 személy csokievési szokásait elemezték. Kiderült, hogy a hetente egy adag csokit fogyasztókban 22 százalékkal kisebb volt a stroke valószínűsége, mint a csokoládét nem fogyasztókban.
A következő tanulmányban a stroke utáni halálozás volt a megfigyelés tárgya. 1169 stroke-on átesett személyből megállapították, hogy a heti 50 gramm csokoládét evőkben 50 százalékkal volt kisebb a halálozási valószínűség, mint a csokimentes diétát tartókban.
|
|
15 éve | Béla Lajos | 1 hozzászólás
Imádom a csokit! Az izérzéshez azonban az édes látvány is kell. Íme néhány igen jó csoki design.
Még több csoki designt találsz itt ->
Immáron 10 éve folyik a vita azon, hogy kihez is tartozik a kis csokinyuszi, amely azóta nagyon sokak kedvencévé vált. A vitát azóta peres ügyként jegyzik, de döntés 2012-ig nem várható.
A történet úgy kezdődik, hogy a burgenlandi Hauswirth és a svájci Lindt & Sprüngliis legyártotta a maga húsvéti nyulát, melyek a megszólalásig hasonlítanak egymásra. Egyértelműen a burgenlandi cég volt az első piacra dobó, viszont a svájciak védették le elsőként az édességet.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a leírás szerinti
sorrendben összekeverjük. A tepsire sütőpapírt teszünk (egyszerűbb
kettő tepsivel dolgozni). Két teáskanál segítségével kis halmokat
teszünk, nem túl közel egymáshoz.
Ajánlanék mindenki figyelmébe egy aprócska, de annál fantasztikusabb csokizót! Neve Azték Choxolat és megtalálható Budapesten, az V.kerület, Károly krt. 22 - Semmelweis u. 19. szám alatt. Ne ilyedjen meg senki, ha elsőre nem találja, egy belső udvarban keressétek!
Baráti, meghitt beszélgetésekhez kitűnő hely, illetve egy meghitt reggelit is elkölthetünk itt reggel, munkába menet. Aki pedig vidéki, ne felejtse el megnézni egy budapesti látogatás alkalmával.
A vajat, a
kakót és a csokit gőz fölött össze kell olvasztani, én tettem bele egy
kis csokiszirupot is. Ha kész, hagyni kell egy kicsit meghűlni.
A 4
tojást és a cukrot habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
langyos olvasztott csokihoz, és hozzá keverjük a lisztet/őrölt mandulát.
15 éve | Péter Emma | 0 hozzászólás
Praliné készítése házilag lehet könnyű, de bonyolult feladat is, attól függően, milyen pralinét kívánunk készíteni. A következő egyszerű praliné tippel kedvet szeretnénk csinálni a pralinéhoz azok számára is, akik úgy gondolják, a praliné készítése túl nagy kihívás. A haladók természetesen tovább is fejleszthetik a tippet..
Kellék:
Hozzávalók alapverzióhoz:
Gombóc Artúr imádná, olyan finom és könnyen elkészíthető a Milton puding. Igaz, hogy nem csak csoki, de ugyanúgy lehet kerek, szögletes, ovális, sőt háromszög alakú is. A tálaló edénytől függ... RECEPT!
15 éve | Seszták Gábor | 0 hozzászólás
Az év találós kérdése: mivel issza magát át a vérbeli csokifüggő az Újesztendőbe?
Természetesen csokilikőrrel!
A hatás csak nagy mennyiség elfogyasztása esetén garantált, de ha jól sejtem, senkin nem foghat ki a több liternyi, jól behűtött, ínycsiklandó csokoládés ital...
A recept:
4 dl vodka
4 dl cukrozott sűrített tej
2 dl tej
2 dl tejszín
1 tojássárgája
5 evőlkanál édesítetlen kakópor
egy csomag vaníliás cukor
A tejet a kakaóval takarék lángon felfőzzük, elkeverjük benne a vaníliás cukrot, hozzá adjuk a tejszínt és a sűrített tejet, aztán hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a tojássárgáját, és felöntjük a vodkával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás