Csokoládé: Mexikói forró csoki - Finom nyalánkság a meghitt estékre

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A mexikói forró csoki különlegességét a csipetnyi fahéj és kávé adja. Az igazi, olvasztott csokoládéból (tehát nem kakaóból!) készült forró italnál jobb társra nem is vágyhatunk a hűvösebb napokon vagy a meghitt estéken!

 

Hozzávalók:

1/2 tábla étcsoki

1/4 bögre cukor

2 ek. instant kávépor

1/2 ek. őrölt fahéj

3/4 bögre víz

2 bögre tej, tejszínhab

 

Egy lábasban állandó kevergetés mellett felmelegítjük az összetört csokoládét, a cukrot, a kávét, a fahéjat és a vizet addig, amíg a csoki meg nem olvad, illetve a keverék simává nem válik. Négy percig forraljuk, majd levesszük a lángot, hozzáadjuk a tejet, és kis ideig kevergetjük.

 

A kávépor helyett választhatünk szegfűszeget és egy kis mandula aromát is a mámorító íz eléréséért. Ebben az estben a csoki olvadása után tegyük bele az ízesítőket és ezekkel együtt forraljuk italunkat.

 

A felszolgáláshoz elengedhetetlen a tejszínhab, amelynek tetejét akár kakaóporral, csokireszelékkel, akár más nyalánksággal díszíthetjük.

Címkék: csokoládé fahéj forró csoki ital kávé mandula mexikó nyalánkság szegfűszeg tejszínhab édesség íz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gergely Laura üzente 13 éve

Na, végre sikerült kipróbálnom, és valami isteni finom! :) Igaz én a fahéjas dolgokat egyébként is nagyon szeretem, fagyiból is például a fahéjas a kedvencem. Én sem tudtam hirtelen, hogy mitől mexikói, végülis chillis csokiból van - pedig lehetne éppen abból is - meg kukorica meg bab sincs benne... Na jó, kávéBAB :D De a mexikóiak tényleg szeretik a fahéjas dolgokat, a körúton is van valami mexikói hely - a neve nem ugrik be - ott ettem olyan desszertet, hogy valami fahéjas-cukros ropogós dolog volt fagylalttal - nagyon jó volt az is :)

Válasz

Péter Emma üzente 14 éve

A szegfűszeget és a mandula aromát mondják mexikói tulajdonságnak, vagy a kávés-fahéjas ízesítést. Ettől mexikói :o)

Válasz

Seszták Gábor üzente 14 éve

Köszi! Mondjuk, hogy ez mitől mexikói, azt nem tudom.. :)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu