Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládé mousse desszert
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 ml tejszín
- 250g csokoládé
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília esszencia
Elkészítése:
1. Kis hőmérsékleten egy kisebb serpenyőben habverővel keverjük fel a tojássárgákat tejszínnel.
2. Törjük fel a csokoládét és adjuk hozzá a keverékhez.
3. Lassan kis lángon olvasszuk meg a csokoládét, de ne engedjük felforrni.
4. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vanília esszenciát és hagyjuk kihűlni.
5. Verjük fel a tojásfehérjét habverővel, míg jól megkeményedik.
6. Habverőbel verjük fel a csokoládémasszát is, míg ki nem világosodik és könnyűvé nem válik.
7. Kanalanként keverd hozzá a tojásfehérjét a csokoládémasszába, lágyan keverd sima krémmé, majd porciózd ki bögrékbe.
8. Szórd meg kakaóporral és tálald. Csokoládékrémmel is leöntheted.
Díszítheted gyümölccsel vagy mentalevéllel. Hűtőben 1-2 napig eláll.
Recept variációk
- Vanília esszencia helyett egy vaníliarúd kikapart belsejét is használhatjuk.
- Egy narancs reszelt héját adjuk hozzá a tojássárgához és tejszínhez.
- Készíthetünk egy sötét csokoládés és egy fehér csokoládés mousset,
majd tálaláskor töltsük egymásra és keverjük össze a két fajta
keveréket.
- A csokoládés keverékhez adjunk egy csipet apróra vágott borsmentát. Tálaljuk borsmentával a tetején.
- Melegítés után a keverékhez adjunk 2 evőkanálnyit a kedvenc likőrünkből.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Öt csokis recept, ami nélkül nincs élet
A magyar csokikirály - vagy mégsem?
Csokis muffin cukorvirágokkal...
A nagy túró rudi teszt