Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A fekete erdő torta az egyik legfinomabb tortánk, még kezdő háziasszonyok is könnyedén el tudják készíteni egy hétvégén. Íme a fekete erdő torta receptje!
Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaópor, 6 dkg vaj. A töltelékhez: 46 dkg meggybefőtt, fél liter meggylé, 4 dkg cukor, fél rúd
fahéj, 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő. A díszítéshez: háromnegyed
liter tejszín, 6 dkg cukor, 6 cl cseresznyepálinka, 6 cl szirup, csokoládéreszelék vagy forgács, porcukor a beszóráshoz.
Elkészítés: A vajat kis lábasban kis hőfokon megolvasztjuk. A tojássárgáját a cukorral forró vízfürdőben sűrű krémszerűvé verjük, majd kivesszük a vízfürdőből. A lisztet és a kakaót a tojáskrémre szitáljuk, nem szabad elkeverni vele. Hozzáadjuk a langyos folyékony vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egyharmadát a tésztához adjuk, és óvatosan összeforgatjuk vele, majd ugyanígy járunk el a tojáshab másik részével. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A piskótamasszát a tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a középső sínen 30-35 percig sütjük. Egy éjszakán át pihentetjük.
A meggyet szitán jól lecsöpögtetjük, a levet felfogjuk, majd a lé negyedét a cukorral és a fahéjrúddal felfőzzük. A fahéjat kivesszük belőle, a folyadékot a kikevert keményítővel megkötjük, majd az egészet néhányszor felforraljuk. A meggyet óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, nehogy a szemeket összenyomjuk. Az egészet még egyszer felforraljuk, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni. 16 meggyet félreteszünk a díszítéshez. A kihűlt piskótatésztát óvatosan meglazítva kiemeljük a formából, és kétszer vízszintesen elvágjuk. A cukorral elkevert tejszínt kemény habbá verjük, vékonyan megkenjük vele az alsó lapot, majd a kerek nyomófejjel ellátott nyomózsákból négy tejszínhabgyűrűt nyomunk rá. A gyűrűk közeit kirakjuk a kihűlt meggyszemekkel, és vékony habréteget simítunk rá. A töltelékre könnyed nyomással ráhelyezzük a második lapot, és a cseresznyepálinka-szirup keverékkel egyenletesen meglocsoljuk. Tejszínhabréteget simítunk rá, kirakjuk meggyel, ezután letakarjuk a harmadik lappal, ezt is meglocsoljuk. A tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta közepét csokoládéreszelékkel kitöltjük, a szélére habrózsákat nyomunk,
és azokat egy-egy szem meggyel díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokoládékrémmel töltött kosárka
Csokis muffin cukorvirágokkal...
Dupláncsokis téltemető
Egy kis fűszer....egy kis csoki :-)