Csokoládé: blog

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 988 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csoki klub hírei

network.hu

Válság idején az ember még a csokifüggőségének is kénytelen józan határokat szabni, de ez nem csak szegény addiktnak okoz gondot, hanem még a legelőkelőbb csokoládégyártóknak is.

A Godiva azonban feltalálta magát: közösségi oldalt hozott létre rajongóinak, ahol virtuális ajándékokat , és exkluzív csokikat kínál a tagoknak, és még a mindennél hatásosabbnak bizonyuló gerillamarketingbe is befogja őket. Egy kis luxus is sokat tud jelenteni...

Tovább

network.hu

Gondoltad volna, hogy a csokoládé jót tesz a fogaknak?

Na nem az általunk ismert és kedvelt formában, hanem kivonatként fogkrémbe rejtve. Így lesz barát az ellenségből, a fluoridot hatékonyan és természetesen helyettesítő, kakóbabból kivont anyag.

Tovább

 

Utolsó hozzászólás

Kovácsné Nagy Éva üzente 15 éve

Elsőre talán meglehetősen furcsa ötletnek hangzik, de a kutatók előtt már régóta ismert a csokoládé fogíny védő, fogtisztító hatása. A kilencven százalékos tisztaságú, rendkívül keserű ízű csokoládékban található csersavak a fogakat veszélyeztető baktériumok legnagyobb ellenségei. Igazából a tiszta csoki fogyasztása felér egy fogmosással. Igaz, a legkisebb mennyiségű cukor hozzáadása is már kioltja ezt a kedvező hatást.
A gond csak az nálam, hogy én a tejcsokit imádom nagyon!!!!!!!!!!!

 

Egy kaliforniai kutatócsoport nemrégiben megállapította, hogy a csokoládé egy anandamid nevû lipidet is tartalmaz, és ez a lipid ugyanazokra az agyi receptorokra hathat, mint a marihuána.

Utolsó hozzászólás

Kovácsné Nagy Éva üzente 15 éve

Nem olyan vészes azért a helyzet, én is eszem továbbra is ezután is,
én is belehalnék, ha nem ehetném ezt a finomságot!!!!!!!!!!!!

A csokoládé


A csokoládét a dél-amerikai kakaófa, a Theobroma cacao magjából, a kakaóbabból készítik (a theobroma jelentése: 'istenek eledele'). A kis sárga magok húsos hüvelyben nõnek. A nyers kakaót  elõször fermentálják, "rothasztják", majd 140–150 oC-on pörkölik. A kakaóbab héja megbarnul, törékennyé válik. A magot megszabadítják ettõl a héjtól és addig õrlik, amíg folyékony masszát nem kapnak (az anyag a pörkölés és az õrlés miatt cseppfolyósodó zsírtól válik folyékonnyá).

Tovább 

network.hu

Édes a várakozás, ha jutalma egy mennyei csokigolyó!

Édesszájú lányok kedvenc hálószoba díszévé válhat a rózsaszín csokióra, nehogy véletlenül megfeledkezzenek az óránkénti betevő falatról, és leálljon az agyműködésük...

Csak megtöltöd a szerkezetet a legfinomabb bombonokkal, és várod, hogy az óra elüsse és kiadagolja a következő dózis boldogságot.

 

 

 

Lelőhely: Bigyóshop

 

 

 

 

 

network.hu

 

Általános iskolák versenyeznek évről évre a ThinkQuest weboldalkészítő versenyen, és idén először magyar kölykök hozták el a fődíjat. Na és mi ihlette meg őket? Hát persze, hogy a csokoládé!

A Choclate, avagy a Csokoládé szimfóniája ötletes, igényes, jó felépítésű oldal, sok érdekességgel, bár a grafikán még lehetett volna finomítani, de az oldalt tényleg teljes egészében 14 éves, vagy annál fiatalabb gyerekek rakták össze, szóval nagy-nagy respekt!

Tovább 

 

network.hu

Heidi Klum nagy pocakkal is aktív, közéleti személyiségként és Rankin kamerája előtt is. És mivel terhes, kívánós, de modell is, tehát bőrön át lélegzi be a csoki (bár állítása szerint a felét lenyalta magáról)

 

Rémisztő...

A csokoládénak nem csak az íze, a látványa is boldogsággal tölti meg egy igazi csokoládéfüggő szívét.

Ezért is veszi körbe magát nyálcsorgató desig cuccokkal.

 

 

network.hu

Sem a szádban, sem a kezedben nem olvad, de a cetliket a hűtőre ragasztja: tetszés szerint szeletelhető csokimágnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

Napelemes Choc-O-Lator, hogy kiszámold, mennyi fér ma még beléd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

Mindegy is, mi kerül bele, a lényeg, hogy csokis legyen!

Tovább 

Mi, emberszabásúak jobban érezzük magunkat a csokiban rejtőzködő aktivizáló komponenstől, a teobromintól, de négylábú kedvencünket akár meg is mérgezhetjük egy tábla csokival.

Tesztelted már? A keserűcsokit nem hajlandó megenni, pedig milyen finom...

Ezért találták ki nekik a vaucsokit, ami emberszájnak fura, de ők szeretik.

Tovább

 

network.huKis hazánkban járványszerűen terjed a csokoládé kultúra, vagyis egyre nő és növekszik a különleges, minőségi csokoládék iránti kereslet.

Végre!

Jó a Tibi, finom a Boci, éljen a Milka és a Nestlé, de a prémium kategória térben és időben is kissé távolabbról ered - és néhány kategóriával feljebb kell keresni.

Hershey, Godiva, Candbury, Lindt, Valrhona, Amedei...  világ legjobb csokoládéi!

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu