Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ebben a ködös, zimankós időben mindenkinek
jólesik egy forró tea vagy kávé. Most egy olyan sütit mutatunk nektek,
ami remekül passzol bármelyik forró italhoz. Nem utolsó szempont az sem,
hogy egyszerű elkészíteni. ![]()
Borbély Anita írása a Kávé és Csokoládé blogon
Szerintem ez a sütemény abbahagyhatatlan. Kávéhoz és teához ajánlom elsősorban, de vigyázni kell vele, mert nem könnyű mértéket tartani. Tegnap késő este készült el a tészta, de a családom ébren lévő tagjai nem tudták megvárni, hogy a glazúrt is elkészítsem, máris enni kezdték. Aztán elkészült a máz is persze, azzal együtt még finomabb.
Hozzávalók:
- 200 gramm csokoládé feldarabolva
- 150 gramm cukor
- 4 tojás
- 30 ml rum
- 100 gramm dió darabokra törve
- 100 gramm mandula szintén darabokra törve
- 30 gramm mazsola
- 60 ml tej
- 280 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor, vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
A glazúrhoz:
- 50 gramm kakaópor
- 6-7 evőkanál meleg víz
- 200 gramm porcukor- én itt valójában kevesebbet használtam és úgyis jó lett
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem. Amennyiben vaníliás cukrot használunk, azt is a cukorhoz tesszük.
A mazsolát vízbe áztatom.
A tojásba belereszelem a citromhéját, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, a rumot, a tejet és a mazsolát.
Jól elkeverem, majd a maradék hozzávalókat is beledolgozom: a mandulát, a diót és a csokoládét.
Egy tepsi aljába alufóliát teszek és sütöm 200 fokon 20 percig.
A glazúr elkészítése:
A porcukrot összekeverem a kakaóporral, majd felöntöm a vízzel. Simára
keverem és rákenem a süteményre. Ahhoz hogy szép legyen keveset kell
kenegetni, hagyjuk inkább hogy amennyire lehet magától szétterüljön
rajta a csokoládé.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokitallér nyalókák – gasztroajándék tipp
Egy kis fűszer....egy kis csoki :-)
Csokis gesztenyerúd
Egészséges, krémes pálcás csokifagyi...