Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A csokifagyi, ó, a csokifagyi... Ugye mindenkinek megvan az a barát vagy
ismerős, aki, történjen bármi, és kerüljön sor a fagyivásárlásra a
világ bármely pontján, mindig a csokisat választja: tapasztalatból
(merthogy mindig az a legjobb) és összehasonlításképpen (jobb-e mint a
legutóbbi?). A csokifagyit nem lehet elrontani, de a klasszikusakat elég
bonyolult elkészíteni. Itt az Időtetriszen többféle fagyiról írtunk
már, de döbbenten láttam, hogy csokifagyiról még sosem. Ezt sürgősen
orvosolni kell: íme, itt a három hozzávalóból készülő, egészséges,
adalékanyagmentes, ovisok által is könnyen kutyulható, krémes,
brutálisan csokis, tetszőlegesen fűszerezhető házi csokifagylalt.
Anya, ez a világ legfinomabb fagyija –
szólt az improvizált ítélet, és ha tudjuk is, hogy nem pont így van,
tutira ott van a toptenben. A jó öreg banán adja egyébként ennek a
fagyinak is az alapját, mint annyi cukormentes, egészséges édességnek itt a blogon. Szó szerint jó öreg banánokra lesz szükség, mivel ezek egyszerre édesítik és krémesítik a fagyinkat.
Hozzávalók
Brutálisa csokis változat, 6 drb. pálcás jégkrémformához
3 közepes, érett banán
3-4 csapott evőkanál igazi, fekete holland kakaópor*
2 kiskanálnyi mogyoróvaj
* Egyáltalán nem mellékes: nem vagyok ügynök, de ezt most tényleg megint
a Lidl-ben találtam, teljesen véletlenül: a főzési hozzávalóknál,
200g-os kiszerelésben igazi, fekete, holland kakaópor, teljesen jó
árban, szuper minőség.
Lágyabb változat
3 közepes, érett banán
2 csapott evőkanál holland kakaópor
kb. 1 dl (kinek milyen) tej (kókusztejjel, növényi tejjel különösen finom)
A banánokat a többi hozzávalóval mély turmixpohárba tesszük, és alaposan összemixeljük.
Ezt a részeredményt már így is óvni kell a lelkes segédektől, mert simán
megehető csokipudingként, de mi most fagyira gyúrunk. Mely
csokifagyinkat érdekesebbé tehetjük némi apró kockákra vágott
mandulával: mi a formák aljára morzsoltunk egy keveset, majd félig
feltöltöttük a banános kakaós masszával, és itt újabb sornyit adagoltunk
bele.
Majd teljesen megtöltöttük a formákat, melyek egyébként innen származnak
(695 ft, kisgyerekeseknek kötelező, szezonális kellék, serkenti a házi
fagyi-készítést és a kiskorúak teljesen el vannak bűvölve már a
lehetőségtől is).
Nem beszélve a végeredményről:
Levendulás változathoz morzsoljunk mixelés előtt a masszába néhány (megbízható helyről származó) szárított-porított levendulavirágot, aki viszont az After Eight irányába indulna inkább, az (szintén mixelés előtt) néhány mentalevélkét, esetleg 1-2 csepp, jó minőségű, étkezési célra is felhasználható borsmenta illóolajat (pl. Aromax) adjon hozzá. Reszelt narancshéjjal, és kevés -lével készíthetjük hűsítően narancsosra is – és így tovább...
forrás:időtetrisz
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokitallér nyalókák – gasztroajándék tipp
Sörös csokifagyi
Egy kis fűszer....egy kis csoki :-)
Csokis gesztenyerúd