Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A világ és a csokoládé történetének legfinomabb csokoládétortája különös módon nem egy csokikészítő-, vagy cukrászmester boszorkánykonyhájából, hanem egy híres kávézólánc, a Starbucks berkeiből származik.
Csupa csoki és kakakó, lisztnek és más nemkívánatos poroknak a nyomát sem fedezni fel benne...
bonyolultnak tűnhet első ránézésre, de igazából még nem találkoztam olyan amatőr csokiimádóval, akin kifigott volna az elkészítése.
És különben is, valamit valamiért!
Íme a recpt:
Végy
3 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládét (én 65%-os Lindt-et választottam)
15 dkg teavajat
5 tojást
2 evőkanál habtejszínt
20 dkg kristálycukrot
2 kávéskanál bourbon vanília kivonatot
1 evőkanál nyers kakaóport (nálam Bensdorp)
3 evőkanál zsírosabb friss tejet
10 dkg szeletelt mandulát
egy csipet sót
a mázhoz:
1 kávéskanál rumot (elhagyható, én speciel nem szeretem)
egy tábla csokoládét (szintén keserű, sok kakaóval, de ezzel persze lehet ízlés szerint variálni)
5 dkg teavajat
A három tábla csokit, a vajat és a tejszínt gőz fölött, vagy mikróban összeolvasztjuk. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot a tojásokkal, a sóval, a vaníliakivonattal, és robotgéppel simára keverjük, majd hozzáöntjük a csokimasszához, és még keverjük kicsit. Utána mehet bele a kanál kakópor, keverés, végül a pirított mandula, villával belekavarva.És ennyi volt!
Egy lecsatolható oldalú tortaformát kivajzunk, sütőpapírral kibéleljül, a papírt is alaposan megkenjük vajjalmegszórjuk kakaóporral, beleöntjük a tésztát, és mehet a sütőbe 45 percre 150 fokon.
Ha teljesen kihűlt, rácsurgathatjuk a csokimázt is - ehhez összeolvasztjuk a hozzávalókat, és bekenjük a torta oldalát és tetejét. Ha ez is megszáradt és kihűlt, porcukor szóróval hinthetünk rá egy kis kakóport vagy porcukrot, végül jöhet a tejszínhab a tetejére.
Nyammmmm...:)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egy kis fűszer....egy kis csoki :-)
Öt csokis recept, ami nélkül nincs élet
A fekete erdő torta
Csokoládés finomságok - Milton puding