Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 csokis receptet ajánlunk. Előre elkészíthetőek,csupán annyi a dolgunk, hogy elővegyük a hűtőből vagy egy dobozból.
A szerelem csókjaHozzávalók: (kb. 50 darabhoz)
A puha vajat keverjük el a porcukorral és a vaníliás cukorral a kézi mixer dagasztókarjaival. Adjuk hozzá közben a tojást, röviden keverjük tovább. Öntsük hozzá a liszt, kakaó, csipet só és a sütőpor keveréket, végül gyors mozdulatokkal gyúrjuk át a tésztát. Tegyük fóliába és 1 órára a hűtőbe. Közben reszeljük le a marcipánt és keverjük össze a tojásfehérjével. Az étcsokoládét vágjuk apró darabokra és a manduladarabokkal együtt keverjük a marcipánhoz.
A tészta felét lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, vágjunk 5x5 cm négyzeteket belől. Minden négyzet közepébe tegyünk fél teáskanál marcipános tölteléket. Hajtsuk fel a sarkokat és tegyünk a tetejére egy fél szem mandulát. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 9-10 percig, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Vízgőz fölött olvasszuk meg a tortabevonót. A kekszeket egyesével mártsuk bele, majd tegyük vissza a rácsra vagy sütőpapírra, amíg a csokoládé megdermed.
Csokoládés csillag
Hozzávalók: (kb. 70 darabhoz)
250 g fehér csokoládét vízgőz fölött olvasszunk meg a tejszínnel. Keverjük hozzá a reszelt narancshéjat és a 4 evőkanál narancslevet, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órára. Addig keverjük összes a lisztet, kakaóport, porcukrot és a csipetnyi sót. Egy tálba daraboljuk bele a hideg vajat, tegyük hozzá a tojást és kézi mixerrel keverjük össze. Tegyük hozzá a lisztes keveréket és kézzel gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 1 órára.
A tésztát egy enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3 mm vékonyra. Szaggassuk ki s csillagokat, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokos sütőben süssük 6 percig. Ráűcsra téve hagyjuk kihűlni.
A csokoládékrémet kanalazzuk egy zsákba. Egy csillagra nyomjunk belőle, majd egy másik csillagot tegyünk rá. Hagyjuk kicsit pihenni, végük a maradék, vízgőz fölött megolvasztott fehér csokoládéval (kanállal csurgatva vagy zacskóba töltve) díszítsük a csillagokat.
Csokoládés chilis kocka
Hozzávalók: (kb. 35 darabhoz)
chilis krém:
áztatás:
máz:
A tésztához a vajat és a csokoládét vízgőz fölött olvasszunk meg. Hagyjuk kissé kihűlni. A tojássárgáját 25 g cukorral 5 percig keverjük krémesre a kézi mixerünkkel. A fehérjét egy csipet sóval verjük keményre, majd szórjuk hozzá a maradék cukrot. A tojássárgás keverékbe keverjük bele a csokis vajat, tegyük hozzá a lisztet, sütőport és a mandulát, keverjük így is el, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény fehérjét. Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (30x20 cm). Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig. Hagyjuk kihűlni a tepsibe.
A krémhez a kétféle csokoládét daraboljuk fel, a chili pelyhet pedig mozsárban finomra törjük össze. A tejszínt egy lábasba forraljuk fel a chili pehellyel, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a csokoládé darabokat. Hagyjuk állni 2 percig, majd keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Tegyük félre hűlni. A vajat kézi mixerrel 5 percig keverjük, majd adjuk hozzá a hideg csokoládés keveréket.
A tésztát vízszintesen vágjuk félbe. Az alsó tésztalapot locsoljuk meg a narancs és a likőr keverékének a felével, majd egyenletesen kenjük rá a chilis krémet. A felső tészta belső oldalát is locsoljuk meg a likőrös keverékkel, majd tegyük rá a krémre. Legalább 4 órára, vagy egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.
A mázhoz az étcsokoládét a tejszínnel, mézzel és a vajjal forraljuk össze. Azután dobjuk bele a tejcsokoládét, kavarjuk addig, amíg elolvad. Hagyjuk hűlni, míg kissé sűrűsödni kezd.
A süteményt 4x4 cm-es kockákra vágjuk forró vízbe mártott késsel. Helyezzük rácsra vagy sütőpapíros tálcára, majd a csokimázat egyenletesen osszuk el rajtuk. Végül még egy kis díszítésképp csokoládéból vághatunk zöldséghámozóval forgácsokat a tetejére. Óvatosan szórjuk a kockákra és tegyük rövid időre hűtőszekrénybe, míg a máz megdermed. Ezután egy dobozba egymás mellé téve tárolhatjuk 10 napig a hűtőben.
Csokoládés cseresznye croissant
Hozzávalók: (kb. 35 darabhoz)
Az aszalt meggyet vágjuk durvára és keverjük össze a cseresznyepálinkával. Áztassuk 1 óráig, alkalmanként megkeverve. A lisztet, kakaóport, porcukrot, csipetnyi sót, a vajat darabokra vágva és a tojást a kézi mixer a dagasztókarjával kezdjünk el összedolgozni. Tegyük hozzá az aszalt meggyet és kézzel gyúrjunk sima tésztát. Tegyük a tésztát fóliába csomagolva két órára hűtőbe.
A tésztából enyhén lisztezett munkafelületen gyors mozdulatokkal készítsünk körülbelül 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk 10 centis darabokra. Óvatosan hajlítsuk be a végeit és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Egymás után 180 fokos sütőben süssük ki a kekszeket 12 perc alatt. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét (lehet ét, tej vagy fehér is, ízlés szerint), és mártogassuk bele a kekszek végeit.
Csokoládé csillag málnával töltve
Hozzávalók: (kb. 60 darabhoz)
Egy tálban keverjük össze a kézi mixer dagasztó karjával a vajat, porcukrot, csipetnyi sót és a mézeskalács fűszerkeveréket. Keverjük hozzá a tojást, majd adjuk hozzá a lisztet, őrölt mandulát, kakaóport, 1 evőkanál rumot (vagy gyümölcslevet). Végén gyúrjunk kézzel sima tésztát, csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőszekrénybe 2 órára.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk 3 mm vékonyra. Szaggassuk ki a csillagokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig. Rácsra téve hagyjuk hűlni. A málna lekvárba keverhetjük a maradék rumot (el is hagyható), akkor melegítsük meg és pároljuk 2 percig. (Ha nem teszünk bele rumot, nem kell melegíteni.) Vegyünk két csillagot és töltsük meg lekvárral. Végül a vízfürdő fölött megolvasztott fehér csokoládéval díszítsük.
Forrás: essenundtrinken.de, www.livingathome.de
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Foltos süti
Könyvajánló...Csokoládés édességek kiskönyvtára
Csokis gesztenyerúd
Édes Napok