Mazsolás-csokis keksz
A mazsolás-csokis keksz
nemcsak gyerekek kedvence. Ideális gyors falat a kis éhség
csillapítására. Magunkkal vihetjük munkahelyre, kirándulásra is. A
tésztába banánt is teszünk, ettől mennyeien puha lesz a keksz..
Hozzávalók:
- 125 gr puha vaj
- 12 dkg barnacukor
- 1 tojás
- 1 érett banán
- 17 dkg liszt
- ½ tk sütőpor
- 1 kk mézessütemény fűszerkeverék
- 2 ek tej
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
- A mazsolát megmossuk, leszárítjuk, a csokoládét kis kockákra vágjuk.
- A vajat és a cukrot géppel krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojást, majd a villával összetört banánt. Sima masszává keverjük.
- A
lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerrel, a krémes masszába
keverjük. Ezután belekeverjük a tejet, a csokoládét és a mazsolát.
- Sütőpapírral
bélelt tepsire, egymástól kellő távolságban (meg fognak nőni!) kb. 1
evőkanálnyi adagot teszünk a tésztából. 190 fokos sütőben kb. 15 percig
sütjük.
- A kész kekszeket rövid ideig pihentessük a tepsin, mert törékeny, majd tegyük át hűlni egy rácsra.
Tippek:
- A
csokoládét (lehet ét vagy tej) helyettesíthetjük apróra vágott dióval.
Mazsola helyett aszalt meggy vagy áfonya is használható.
- A kupacok kialakításában segíthet egy másik kanál, vagy az ujjunk.
- Tároljuk a mazsolás-csokis kekszeket légmentesen lezárt dobozban.
Kapcsolódó hírek:
Megkívánta a csokit? Sétáljon egyet!
Csokis muffin cukorvirágokkal...
Csokikrém, banánhab...
A csoki csökkenti a halálozási arányt?