Csokoládé: Mazsolás-csokis keksz
Hozzászóláshoz csatlakoznod kell a közösséghez

Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!

Csak tagok tudnak ide tartalmat feltölteni

Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.

Kis türelmet...

Be vagy lépve mint Egyed Józsefné | Kilépés

Mazsolás-csokis keksz

Mazsolás-csokis kekszA mazsolás-csokis keksz nemcsak gyerekek kedvence. Ideális gyors falat a kis éhség csillapítására. Magunkkal vihetjük munkahelyre, kirándulásra is. A tésztába banánt is teszünk, ettől mennyeien puha lesz a keksz..

Hozzávalók:

  • 125 gr puha vaj
  • 12 dkg barnacukor
  • 1 tojás
  • 1 érett banán
  • 17 dkg liszt
  • ½ tk sütőpor
  • 1 kk mézessütemény fűszerkeverék
  • 2 ek tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

  1. A mazsolát megmossuk, leszárítjuk, a csokoládét kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat és a cukrot géppel krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojást, majd a villával összetört banánt. Sima masszává keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerrel, a krémes masszába keverjük. Ezután belekeverjük  a tejet, a csokoládét és a mazsolát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kellő távolságban (meg fognak nőni!) kb. 1 evőkanálnyi adagot teszünk a tésztából. 190 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
  5. A kész kekszeket rövid ideig pihentessük a tepsin, mert törékeny, majd tegyük át hűlni egy rácsra.

Tippek:

  • A csokoládét (lehet ét vagy tej) helyettesíthetjük apróra vágott dióval. Mazsola helyett aszalt meggy vagy áfonya is használható.
  • A kupacok kialakításában segíthet egy másik kanál, vagy az ujjunk.
  • Tároljuk a mazsolás-csokis kekszeket légmentesen lezárt dobozban.

Címkék: csoki csokoládé mazsola

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu