Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legjobb csokoládés süteményt, kekszet, tortát is elronthatod, ha nem követed a receptben leírtakat. Nem cserélhető fel szabadon a csokoládé és a kakaópor! Tudod, hogy miért? Elolvastuk, elmeséljük.
Mindketten a kakaófa terméséből, a kakaóbabból készülnek, a végtermék mégis különböző. A keserű csokoládé két összetevője a kakaómassza és a kakaóvaj. A kakaópor pedig a masszából készül, és elég kevés zsiradékot tartalmaz. A kakaópornak erőteljes és intenzív íze van, mivel alacsony a zsírtartalma.
Miért holland a kakaópor?A holland jelző nem a kakaó származását jelenti, hanem a lugosítási eljárást. A kakaópor egy természetes alapanyag, amely a kakaómasszából készül, és alacsony a zsírtartalma, ami miatt sokkal intenzívebb ízt ad egy süteménynek, mint a csokoládé. Sokkal “csokisabb” ízt érhetünk el egy süteményben, ha kakaóporral dolgozunk, mintha csokoládéval. Ami pedig az állagot illeti, van olyan sütemény, aminek jót tesz, ha csokoládét adunk hozzá, van, aminek ha kakaóport, főleg a száraz süteményeknél, mint például a kekszek.
Melyikkel mi történik hő hatására?Alacsony zsírtartalma miatt a kakaópor nem érzékeny a hőre. Morzsás állagot ad a muffinnak, csokoládékenyérnek és más kakaóporral készült süteményeknek. A csokoládéban a kakaóvaj szobahőmérsékleten megszilárdul, így adva szilárdabb, sűrűbb, és néha szárazabb állagot, míg a kakaópor lággyá és és puhává teszi süteményeinket.
Forrás: The Kitchn
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Rizses csoki recept
Foltos süti
Teszt: Bolti zacskós és dobozos kakaók...
Kakaót mindenbe!