Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokoládés édességek
A csokoládé mindenki kedvence, és egyben nagyon hálás alapanyag is édességekhez. Hiszen a csokoládé már önmagában is finom, a vele készülő sütemény vagy desszert még csak fokozza a hatást és az élvezetet. Ezért ha tutira szeretnénk menni, mindig jó ötlet lehet egy csokoládés édesség készítése, így jó ha van néhány tuti csokis recept kéznél..
A csokoládés édességekhez természetesen csokoládéra, esetleg kakaóra van szükség. Milyen csokoládét használunk sütéshez, illetve mit érdemes figyelembe venni csokoládés édességek készítésénél?
Csokoládék fajtái
Az édességek készítéséhez nem árthat néhány információ a csokoládék fajtáiról. Alapvetően megkülönböztetünk tejcsokoládét., étcsokoládét és fehér csokoládét.
Édességekhez használható csokoládék
Édességek készítéséhez alapesetben a bevonó csokoládét használjuk, amelyet ennek hiányában gyakran helyettesítünk „sima” csokoládéval. Ügyeljünk azonban arra, hogy ezek a csokoládék általában sok cukrot tartalmaznak, ezért válasszuk lehetőleg a magasabb kakaótartalmú, keserűbb csokoládékat. Vásárolhatjuk táblában, de akár darabolt, vagy korong formában is. Amennyiben csokoládéval kívánunk sütni, csak jó minőségűt használjunk. Ezen csokoládékból elérhető áron már hazánkban is nagy a kínálat. A kakaót általában szárazon használjuk fel, liszthez vagy cukorhoz keverve. Minél sötétebb a színe, annál jobb minőségű, és annál szebb lesz a sütemény színe, és jobb az íze.
Csokoládé felhasználása
A csokoládét felhasználhatjuk az édességek esetében
(Csokirajongók számára ideális esetben egy édesség a fentieket együttesen tartalmazza….).
További csokoládé tippek
A csokoládéval készülő édességekre alapvetően a süteményekre, desszertekre érvényes szabályok vonatkoznak, de érdemes figyelembe venni a következőket:
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Megkívánta a csokit? Sétáljon egyet!
Csokis muffin cukorvirágokkal...
Csokikrém, banánhab...
A csoki csökkenti a halálozási arányt?