Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ennek a szilvás gyümölcskenyérnek az a különlegessége, hogy külsejét pálinkás csokimáz borítja. A sütemény duplán részeges, az aszaltszilvát és a mazsolát felhasználás előtt érdemes rumba áztatni. A tésztájába kakaó és csoki is kerül, igazi élvezetet nyújt a csokiimádóknak is.
Gerlachfalvy Réka receptje és Hanti Tamás fotói a Gasztro Réka blogon
2 dl joghurt
2 db tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
8-9 evőkanál méz vagy 15 dkg nádcukor
1 dl olaj
25 dkg aszalt szilva
5 dkg mazsola
2 evőkanál rum
5 dkg étcsokoládé
5 dkg őrölt mandula vagy dió vagy mogyoró
fél vaníliarúd vagy 1 teáskanál vanília eszencia
2 teáskanál kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
A pálinkás-csokis mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál szilvapálinka
1-2 evőkanál méz
cukros őrölt mandula vagy mogyoró
A szilvát mazsola méretűre vágtam. A mazsolát átválogattam, megmostam. A gyümölcsöket mikrózható edénybe tettem és 2-3 percet melegítettem. A joghurtot a tojásokkal simára kevertem, hozzáadtam a mézet és elkevertem. A sütőport elkevertem a lisztben.
A lisztet és az olajat is keverőtálba öntöttem, és az egészet jól összedolgoztam. A gyümölcsöket a tésztához adtam. A csokit apróra vágtam, és ezt is belekevertem, ugyanígy az őrölt mandulát is. Legvégül kakaóval, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, vaníliával fűszereztem. A masszát kétfelé osztottam, és előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütöttem.
Hagyományos változat
Amikor megsült, rácsra borítottam. 3 literes lábasban kb. fél liter vizet forraltam, beletettem a párolóbetétet, és gőz fölött, mézzel, pálinkával, tejszínnel megolvasztottam az összetört csokoládét. A csokimázat forrón eloszlattam a kenyereken. Megszórtam őrölt mandulával. Akkor lesz jó, ha megdermed rajta a csoki.
Forrás:szeretlek magyarorszag.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Magyarország Tortája 2017
Csokis pite
Kívül-belül csokis keksz
Kakaós sütemény