Csokoládé: Pálinkás-csokis szilvakenyér

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pálinkás-csokis szilvakenyér


Ennek a szilvás gyümölcskenyérnek az a különlegessége, hogy külsejét pálinkás csokimáz borítja. A sütemény duplán részeges, az aszaltszilvát és a mazsolát felhasználás előtt érdemes rumba áztatni. A tésztájába kakaó és csoki is kerül, igazi élvezetet nyújt a csokiimádóknak is.
Szeretlek Magyarország 


Ennek a szilvás gyümölcskenyérnek az a különlegessége, hogy külsejét pálinkás csokimáz borítja. A sütemény duplán részeges, az aszaltszilvát és a mazsolát felhasználás előtt érdemes rumba áztatni. A tésztájába kakaó és csoki is kerül, igazi élvezetet nyújt a csokiimádóknak is.

Gerlachfalvy Réka receptje és Hanti Tamás fotói a Gasztro Réka blogon


 

Hozzávalók 2 db közepes kenyérhez:

2 dl joghurt

2 db tojás

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

8-9 evőkanál méz vagy 15 dkg nádcukor

1 dl olaj

25 dkg aszalt szilva

5 dkg mazsola

2 evőkanál rum

5 dkg étcsokoládé

5 dkg őrölt mandula vagy dió vagy mogyoró

fél vaníliarúd vagy 1 teáskanál vanília eszencia

2 teáskanál kakaópor

1 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

A pálinkás-csokis mázhoz:

15 dkg étcsokoládé

2 evőkanál szilvapálinka

1-2 evőkanál méz

cukros őrölt mandula vagy mogyoró



A szilvát mazsola méretűre vágtam. A mazsolát átválogattam, megmostam. A gyümölcsöket mikrózható edénybe tettem és 2-3 percet melegítettem. A joghurtot a tojásokkal simára kevertem, hozzáadtam a mézet és elkevertem. A sütőport elkevertem a lisztben.

A lisztet és az olajat is keverőtálba öntöttem, és az egészet jól összedolgoztam. A gyümölcsöket a tésztához adtam. A csokit apróra vágtam, és ezt is belekevertem, ugyanígy az őrölt mandulát is. Legvégül kakaóval, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, vaníliával fűszereztem. A masszát kétfelé osztottam, és előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütöttem.

Hagyományos változat

Amikor megsült, rácsra borítottam. 3 literes lábasban kb. fél liter vizet forraltam, beletettem a párolóbetétet, és gőz fölött, mézzel, pálinkával, tejszínnel megolvasztottam az összetört csokoládét. A csokimázat forrón eloszlattam a kenyereken. Megszórtam őrölt mandulával. Akkor lesz jó, ha megdermed rajta a csoki.

 

Forrás:szeretlek magyarorszag.hu

Címkék: csokis kenyér szilva

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu