Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hűtsd magad csokihabbal!
Egy egész különleges, fagyos édességgel kedveskedne szeretteinek a nyári időben? Próbálja ki a finomabbnál finomabb angol és francia desszertek receptjeit!
Francia csokoládéhab
Hozzávalók: 4,5 dl lehűtött tejszín, 4 tojássárgája, 3 ek. cukor, 1 csipet só, 1 tk. vaníliakivonat, 20 dkg étcsokoládé apróra darabolva
Elkészítése:
Egy vastag aljú edényben melegítsünk fel 1,75 dl tejszínt, majd vegyük
le a lángról. Egy habverővel keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot és
a sót, folyamatosan verve öntsük hozzá a forró tejszínt. Öntsük át a
keveréket az edénybe, főzzük kis lángon, kevergetve, amíg az ételhőmérő
szerint 70 fokos nem lesz. Sűrű szitán szűrjük át egy tálba, és keverjük
bele a vaníliát. Közben gőz fölött olvasszuk fel a csokit, majd
habverővel keverjük bele a vaníliás krémbe. Verjük simára. A maradék
tejszínt verjük fel keményre. A tejszínhab negyedét habverővel adjuk
hozzá a csokoládés krémhez, s keverjük bele a maradékot is. Kanalazzuk a
habot a formákba, és 6 órára tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt 20 perccel
vegyük ki.
Tudta-e?
Ez a francia recept a 19.
század végén keletkezett, amikor a jobb konyhafelszerelések – pl. fém
habverő – lehetővé tették, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjék.
Knickerbocker glory
Hozzávalók:
2,5 dkg vaj, 2 ek. barna cukor, 4 szilva apróra vágva, 1/2 tk. fahéj,
1/2 vaníliarúd, 3 gombóc vaníliafagylalt. A tálaláshoz: 2 ek. pörkölt
szeletelt mandula, 2. ek. reszelt csokoládé, 2 ek. pörkölt zabpehely
Elkészítése:
A vajat és a barna cukrot egy közepes edényben nagy lángon olvasszuk
meg. Adjuk hozzá a szilvát, a fahéjat, a vaníliarudat, és kis lángon
főzzük 4 percig, majd vegyük le a tűzről. Amikor kihűlt, vegyük ki a
vaníliarudat, kanalazzunk egy kevés párolt szilvát egy fagylaltkehelybe,
és tegyünk rá egy gombóc vaníliafagyit. Így folytassuk a rétegezést,
amíg a kehely megtelik. Végül szórjuk meg mandulával, csokoládéval és
zabpehellyel. A rétegezést málna- vagy eperdzsemmel és vaníliafagyival
is készíthetjük, amelyet málna- vagy csokoládésziruppal, tejszínhabbal,
koktélcseresznyével és csokoládépehellyel koronázhatunk meg.
Tudta-e?
A
legtöbb forrás szerint a desszertet a knickerbocker néven ismert, a
húszas és harmincas években divatos csíkos harisnyáról nevezték el.
Karamellás puding
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg sötétbarna cukor, 17 dkg liszt, 1/2 tk. sütőpor, 1,2 dl tej, 1
tojás, 1 tk. vaníliakivonat, 5 dkg olvasztott vaj, 12 dkg+2 ek. apróra
vágott datolya. A mártáshoz: 17 dkg sötétbarna cukor, kb. 2,5 dkg vaj, kis darabokra vágva, 5 dl forró víz
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és egy 1,75 literes sütőformát
vajazzunk ki. Egy nagy edényben keverjük össze a lisztet a sütőporral,
tegyünk félre belőle 5 dkg-ot, a többihez adjuk hozzá a cukrot. Öntsük a
tejet egy edénybe, keverjük bele a tojást, a vaníliakivonatot és az
olvasztott vajat, majd öntsük a cukros liszthez. Fakanállal vegyítsük el
benne. Keverjük bele a datolyát is, majd simítsuk az előkészített
formába. A sütés alatt megnő a térfogata. Szórjuk meg a mártáshoz való
cukorral és vajdarabokkal, majd öntsünk rá forró vizet, és tegyük a
sütőbe. Állítsuk be a sütőt 45 percre, de előfordulhat, hogy 5-10
perccel tovább kell sütni. Tálaljuk vaníliafagylalttal, vagy
tejszínhabbal.
Tudta-e?
Hivatalosan ezt a sütit egy angliai, grange-over-sandsi étterem védette le.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Könyvajánló...Csokoládé – Ízek és desszertek
Megérkezett a valentin-napi csoki!
Csoki...Forró csoki