Csokoládé: Hűtsd magad csokihabbal!

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 987 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 987 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 987 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 987 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hűtsd magad csokihabbal!


Egy egész különleges, fagyos édességgel kedveskedne szeretteinek a nyári időben? Próbálja ki a finomabbnál finomabb angol és francia desszertek receptjeit!

Francia csokoládéhab



Hozzávalók: 4,5 dl lehűtött tejszín, 4 tojássárgája, 3 ek. cukor, 1 csipet só, 1 tk. vaníliakivonat, 20 dkg étcsokoládé apróra darabolva

Elkészítése: Egy vastag aljú edényben melegítsünk fel 1,75 dl tejszínt, majd vegyük le a lángról. Egy habverővel keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot és a sót, folyamatosan verve öntsük hozzá a forró tejszínt. Öntsük át a keveréket az edénybe, főzzük kis lángon, kevergetve, amíg az ételhőmérő szerint 70 fokos nem lesz. Sűrű szitán szűrjük át egy tálba, és keverjük bele a vaníliát. Közben gőz fölött olvasszuk fel a csokit, majd habverővel keverjük bele a vaníliás krémbe. Verjük simára. A maradék tejszínt verjük fel keményre. A tejszínhab negyedét habverővel adjuk hozzá a csokoládés krémhez, s keverjük bele a maradékot is. Kanalazzuk a habot a formákba, és 6 órára tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt 20 perccel vegyük ki.

 

 

Tudta-e?

Ez a francia recept a 19. század végén keletkezett, amikor a jobb konyhafelszerelések – pl. fém habverő – lehetővé tették, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjék.

Knickerbocker glory


 

 

 

Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 2 ek. barna cukor, 4 szilva apróra vágva, 1/2 tk. fahéj, 1/2 vaníliarúd, 3 gombóc vaníliafagylalt. A tálaláshoz: 2 ek. pörkölt szeletelt mandula, 2. ek. reszelt csokoládé, 2 ek. pörkölt zabpehely

Elkészítése: A vajat és a barna cukrot egy közepes edényben nagy lángon olvasszuk meg. Adjuk hozzá a szilvát, a fahéjat, a vaníliarudat, és kis lángon főzzük 4 percig, majd vegyük le a tűzről. Amikor kihűlt, vegyük ki a vaníliarudat, kanalazzunk egy kevés párolt szilvát egy fagylaltkehelybe, és tegyünk rá egy gombóc vaníliafagyit. Így folytassuk a rétegezést, amíg a kehely megtelik. Végül szórjuk meg mandulával, csokoládéval és zabpehellyel. A rétegezést málna- vagy eperdzsemmel és vaníliafagyival is készíthetjük, amelyet málna- vagy csokoládésziruppal, tejszínhabbal, koktélcseresznyével és csokoládépehellyel koronázhatunk meg.

Tudta-e?



A legtöbb forrás szerint a desszertet a knickerbocker néven ismert, a húszas és harmincas években divatos csíkos harisnyáról nevezték el.

 


Karamellás puding



Hozzávalók a tésztához: 10 dkg sötétbarna cukor, 17 dkg liszt, 1/2 tk. sütőpor, 1,2 dl tej, 1 tojás, 1 tk. vaníliakivonat, 5 dkg olvasztott vaj, 12 dkg+2 ek. apróra vágott datolya. A mártáshoz: 17 dkg sötétbarna cukor, kb. 2,5 dkg vaj, kis darabokra vágva, 5 dl forró víz

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és egy 1,75 literes sütőformát vajazzunk ki. Egy nagy edényben keverjük össze a lisztet a sütőporral, tegyünk félre belőle 5 dkg-ot, a többihez adjuk hozzá a cukrot. Öntsük a tejet egy edénybe, keverjük bele a tojást, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat, majd öntsük a cukros liszthez. Fakanállal vegyítsük el benne. Keverjük bele a datolyát is, majd simítsuk az előkészített formába. A sütés alatt megnő a térfogata. Szórjuk meg a mártáshoz való cukorral és vajdarabokkal, majd öntsünk rá forró vizet, és tegyük a sütőbe. Állítsuk be a sütőt 45 percre, de előfordulhat, hogy 5-10 perccel tovább kell sütni. Tálaljuk vaníliafagylalttal, vagy tejszínhabbal.

Tudta-e?

Hivatalosan ezt a sütit egy angliai, grange-over-sandsi étterem védette le.

blikk.hu

Címkék: csoki mánia csokihab csoki

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu