Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ez a sütemény a Nagy SÜTEMÉNYKÖNYVBEN jelent meg.
Régóta szerettem volna elkészíteni.
Íme:
Hozzávalók a tésztához:
1 bögre víz
9 dkg vaj
1 bögre finomliszt
3 db tojás
A csokis-likőrös töltelékhez:
1/2 bögre cukor
3 tojássárgája
2 ek. liszt
1 bögre tej
5 dkg darabolt étcsokoládé
1 ek. narancslikőr(1-2 csepp rumaromával ízesítettem)
A profiterolék bevonásához:
17 dkg olvasztott csokoládé
1 ek. olaj
Elkészítés:
A vajat és a vizet forraljuk fel.
Ha a massza forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet.
Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz,s nem tapad többé a lábas falához.
A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a keveréket. 200 °C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180 °C-ra, s további 10 percig süssük,vagyis míg a tészta ropogós lesz,s szép aranybarna színt kap.
A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek.
A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos lesz.
Adjuk hozzá a lisztet, s verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek. Tegyük a tejet, a csokoládét és a likőrt egy lábasba, s közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz.
Vegyük le a lábast a tűzről, s tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához.
Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, fedjük le, s tegyük félre, hogy kihűljön.
A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba és nyomjuk tésztákba.
A profiterole-ok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!