Csokoládé: Csokoládés tejszínkrém

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés tejszínkrém

A csokoládés tejszínkrémmel tortákat tölthetünk meg és vonhatunk be, de akár magában is finom desszert. Nagyon praktikus krém, ugyanis egyszerűen elkészíthető, akár egy nappal a felhasználás előtt is. Nem túl édes, könnyed állagú, további előnye, hogy egyszerre lehet töltő- és bevonókrém is..

Hozzávalók:

  • 15 dkg (félkeserű) tortabevonó csokoládé
  • 0,5 l habtejszín

Elkészítés:

  1. A csokoládét felaprítjuk. A tejszínt egy edényben felforrósítjuk, a csokoládét hozzáadjuk, és folyamatos kevergetés mellett a tejszínben felolvasztjuk. A csokis tejszínt ezután öntsük át egy nagyobb (magasabb falú) keverőtálba.
  2. Még melegen gépi botmixerrel „turmixoljuk” össze a folyékony csokis tejszínt, hogy a tejszín és a csokoládé alaposan elkeveredjen (homogenizáljuk). Ezután hűtsük le a tejszínt és lefedve tegyük hűtőszekrénybe.
  3. A jól áthűlt csokis tejszínt felhasználáshoz gépi habverővel, mint tejszínhab esetében is, verjük fel kenhető állagúra/keménységűre.
  4. Az előkészített tortalapot töltsük meg és vonjuk be a krémmel.

Tippek:

  • Bármilyen bevonó csokoládéval elkészíthető (fehérrel is).
  • Ha töltőkrémként használjuk fel, apróra vágott csokoládéval is gazdagíthatjuk, illetve aromatizálhatjuk kevés alkohollal.
  • Feltétlenül érdemes hosszabb ideig hűteni a krémet (leginkább egy éjszakát álljon hűtőszekrényben). Minél tovább hűl, annál könnyebb felverni és annál tovább marad kemény!
  • A csokis tejszínkrémet lehetőleg pár órával a tálalás előtt kenjük a tortára, hogy legyen ideje még visszahűlni fogyasztás előtt.
  • Hő hatására a krém természetesen puhulni fog, ezért közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőszekrényből, és a maradékot igyekezzünk mielőbb ismét hűtőszekrénybe tenni.
  • A fenti adag 28 cm átmérőjű (három részre vágott) tortalap töltéséhez és bevonásához elegendő.
  • Ha keserű(bb) csokoládéval készítjük a tejszínkrémet (mousse au chocolat-hoz hasonló) desszertként is felhasználható. Tálaláshoz vágjunk belőle evőkanállal galuskákat és tálaljuk gyümölccsel.
  • A csokoládés tejszínkrém elkészítését kezdőknek is ajánlhatjuk.

forrás:tuti tippek

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu