Csokoládé: Csokikezelés

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hívják az Istenek eledelének, de az ördög csábításának is. Amikor a finom csokoládé olvadozik a szánkban, hajlunk arra, hogy mi is isteni csemegének érezzük, de ha a lerakodott kilókra gondolunk bizony az ördög képe jelenik meg előttünk.


Pedig a csokoládé, ami köztudottan boldogsághormont termel, a legújabb kutatások szerint olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megkötik a szabad gyököket, sőt még a rossz koleszterint is képes semlegesíteni. A régi angolszász mondás azonban úgy tartja a csokoládéról, pillanatig az ajkakon, mindörökké a csípőn.

Pedig a csokoládé fogyaszthat is, persze ehhez nem megenni kell, hanem magunkra kenni. A kozmetikai szalonok legújabb kényeztetése a csokipakolás, illetve csokimasszázs.
A szobahőmérsékletre melegített 100 %-os kakaó ugyanis olyan flavonoidokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek puhítják, hidratálják a bőrt ezáltal feszesítenek, késleltetik az öregedést, visszaadják az elvesztett nedvességet a bőrnek. A narancsbőr egyik legjobb ellenszerének tartják, és egyes szakemberek szerint centikben mérhető karcsúsodást is, amit egy-egy kúrával is elérhetünk. Kissé bizarr elgondolással akár úgy is fogalmazhatunk, hogy, amit felszedünk a csoki nassolásával, azt leadhatjuk, ha kívülről magunkra kenjük.

A csokoládé, ez az örök csábító, mindig tartogat számunkra meglepetést, egy elegáns párizsi szállodában például már csokoládéban fürödhetünk. A fantázia kimeríthetetlen tárházából íme még néhány példa:


Tokió Kyobashi negyedében a 100% Chocolate Café egy egészen rendkívüli üzlet. Plafonját műanyagból készült csokoládé kockák borítják, a szögletes, átlátszó üvegtartályokban tárolt hűtött csokoládé elrendezése könyvtárat idéz, legnagyobb attrakciója pedig egy színes, numerikus csomagolású csokoládérudakból készült asztal.

A spanyolországi Cacao Sampaca üzlethálózat az egzotikusabb csokoládéfajtákra specializálódott, üzleteiben minden a kiváló minőségű kakaóbab körül forog. Ritka receptek alapján, szokatlan alapanyagok felhasználásával készült kreációkat, például szardella, parmezán sajt és olíva olaj ízesítésű csokoládét árulnak.


A Lindt svájci csokoládégyártó cég nemrégiben nyitotta meg első ausztráliai bemutató üzletét Sydney-ben, amelynek belső terét márvány és vörösréz borítja, kézzel készített rumos-csokoládés desszertekkel, fagylalttal és aranyfüsttel díszített tortákkal csalogatja az édesszájú vásárlókat.

Győri Anna

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu