Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
egy egyszerűen elkészíthető édesség három arca
Ilyenkor nyáron jól jön néha egy kis házi csokoládéfagylalt...
![]() |
A kép innen. |
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé2 tojás2 vagy 2,5 dl habtejszín1 cs. vaníliás cukor
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Ha nincs étcsokink, jó a húsvétról maradt nyuszi is, de amikor elkeverjük a tojással, érdemes egy púpozott evőkanál jó minőségű kakaóporral feljavítani.
Amikor felolvadt, levesszük a gőzről.
Állandóan kevergetve megvárjuk, amíg egy kicsit hűl, utána belekeverjük a tojás sárgáját.
A felvert tojáshabból egy kicsit durván beledolgozunk, a többit pedig beleforgatjuk, úgy, hogy a hab ne törjön össze.
Eddig csokihabnak hívjuk.
Poharakba töltjük, és hűtőbe tesszük. Ízesíthetjük likőrrel, rum aromával vagy narancshéjjal.
Finom desszert egy jó ebéd után.
A csoki mousse úgy készül, hogy ebbe még belekeverjük a vaniliás cukorral felvert tejszínt is.
Ha azt akarjuk, hogy fomázás után megálljon a tányéron, keverhetünk a tejszínhabba Zselatin fixet.
Utána irány a hűtő.
A tejszínhab kötelező díszítés.
Ha kész a lágy csoki mousse, könnyen fagylalttá változik.
Csak fagyasztóba kell tenni.
Még időnként kavargatni sem szükséges, elég jó állagú
marad.
Jó étvágyat!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!