Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legfrissebb kutatások szerint a csokoládé antioxidáns hatása magasabb, mint a zöld teáé, a vörösboré vagy az eperé. Ez a magas antioxidáns tartalom, flavonoidok, elősegíti az emésztést és lassítják az öregedési folyamatokat.
Fontos!
A
csokinapot maximum 1 napig végezheted, és ezt is csak három havonta!
Nagyon egyoldalú étrend, ez pedig nem egészséges hosszútávon!
A csokoládé a teához hasonló módon hosszú utat jár be, amíg a hasdba kerül. A kakaófa egész évben virágzik és terem. Október és március között szüretelik a babokat. Ebben a hat hónapban szüretelik a világ csokoládéalapanyagának 80%-át. Utána következik a fermentálás, ami a trópusi égövön magától is meginduló erjedési folyamat, majd ezután a szárítás és őrlés. És készen is van a csokoládé alapanyaga.
A csokoládéfajták és a csokoládé tápértékeA csokoládék között megkülönböztetnek táblás, üreges, ét- és tejcsokoládét.
Mind az étcsokoládé, mind a tejcsokoládé lehet ízesített (például kávéőrleménnyel), illetve dúsított.
A
dúsításra általában mogyorót, mandulát, mazsolát, aszalt gyümölcsöket
használnak. A töltött csokoládék tölteléke lehet például fondant, nugát.
A
csokoládék dúsítására használt olajos magvak (mandula, mogyoró), a
bennük található számos ásványianyaggal, vitaminnal, telítetlen
zsírsavval és rosttal fontos részei a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
Gazdagok
B1-, B2-, B6- és E-vitaminban, az ásványianyagok közül pedig
magnéziumot, káliumot, kalciumot és rezet tartalmaznak számottevő
mennyiségben.
Mi az a flavonoid? A flavonoidok antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok. Hatásuk sokrétű: antioxidáns, immunrendszert módosító, rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, vírusellenes és baktériumellenes, májvédő, összességében egészségvédő hatásúak. A csokoládéban, vörösborban és teában találod a legtöbbet.
Napi mintaétrendA vacsorát hagyd ki, az uzsonnát is fogyaszd el még 16:00 óra előtt!
A cikk megírásában az Illia Kiadó: Nagy fogyikönyv című műve segített.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!