Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Csoki klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki egy boldogsághormonnal teli kényeztetésre
vágyik, nem kell mást tennie, mint elmajszolnia egy kréme, csokival
"átitatott" süteményt.
Csokis-kókuszos túrógolyók
Hozzávalók:
a golyókhoz: 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék, 1
csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja; a csokimázhoz: 20-30 dkg
ét tortabevonó, 8-10 dkg, rács, amin a golyókat lecsepegtetjük
Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt
citromhéjjal és a kókuszreszelékkel, majd gombócokat formázunk belőle.
A csokibevonathoz a tortabevonót lábosba tördeljük, és forró gőz fölé
tesszük. Eközben egy másik lábosban a vajat megolvasztjuk, és alacsony
lángon addig sütjük, amíg serceg - ezzel kisütjük a benne lévő
felesleges vizet. Amikor már enyhül a sercegés, levesszük a tűzről,
nehogy megégjen.
Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy közepesen sűrű,
de inkább folyós masszát kapjunk. A rácsokat, amire a kész golyókat
tesszük, egy tepsi fölé tesszük, hogy a lecsepegett csokit felfogja,
majd egy villával a masszába mártjuk a golyókat, és a rácson hagyjuk
10-15 percet, hogy megszilárduljon a csoki.
Ha a máz megkötött, a rács alja felől egyenként felnyomjuk a golyókat -
ugyanis, ha simán csak fentről próbáljuk meg leszedni őket, könnyen ott
maradhat a rácsban a golyók alja.
Babapiskótás csokitorta
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta, 10 dkg cukor, 20 dkg étcsokoládé, 2 dl kakaó, 15 dkg
vaj, 2 csomag csokis pudingpor, 5 dl tej, a díszítésnek:
tejszínhab, reszelt csokoládé, 3 db babapiskóta
Elkészítés:
A csokis pudingot összevegyítjük a tejjel, és folytonos kevergetéssel sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk az olvasztott
étcsokoládét, a cukrot, a vajat, és robotgéppel jól eldolgozzuk.
Egy tálcára sorba rakjuk a babapiskótákat úgy, hogy előtte mindegyiket
megmártjuk a kakaóban. Ha egy sort kiraktunk, rákenjük a krémet, majd
újabb piskótasor, illetve krém következik. Az oldalát is kenjük be
krémmel!
A tetejét 3 piskótával, tejszínhabbal és reszelt vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.
Chilis-csokis muffin
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaópor, 10 dkg étcsokoládé,
1 csipet só, 15 dkg barnacukor, 1 evőkanál őrölt chilipaprika, 2 egész
tojás, 1 dl étolaj, 1,5 dl tej
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a darabokra tört
étcsokoládét és a chilipaprikát. Összekeverjük az olajat, a tojást és a
tejet, majd a száraz keverékhez öntjük. Néhány mozdulattal
összedolgozzuk (ne túl sokáig).
A muffinformát papírkapszlikkal kibéleljük, a masszát belekanalazzuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, és a formában hagyjuk
kihűlni. Másnap is nagyon finom.
Csodás csokis kuglóf
Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg
kókuszreszelék, 2 tojás, 3 evőkanál olaj, 3 dl ásványvíz, 3 evőkanál
kakaópor, 40 dkg törhető csokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. A csokit (minden dühünket beleadva) egy
zacskóba tesszük, és addig csépeljük, amíg apró darabokra törjük. A
masszához keverjük, majd kilisztezett kuglófformába öntjük, és készre
sütjük (kb. 40-50 perc, tűzhelye válogatja).
Még melegen, néhány gombóc fagyival tálalva igazán különleges desszert válik belőle.
Csokis grízpuding rózsaborsos őszibarackkal
Hozzávalók:
5 dl tej, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 6 dkg gríz, 2 dkg kakaópor, 10
dkg étcsokoládé, 12 dkg cukor, 4 tojássárgája, 3 dl tejszín, 8 lap
zselatin, 1 narancs; a barackos raguhoz: 3 barack, 1 evőkanál rózsabors,
2 dkg friss gyömbér, fél csokor apróra vágott menta, 1 evőkanál méz
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a cukorral és a félbevágott, kikapart vaníliával,
belerakjuk a grízt, és 15 percet főzzük folyamatos keverés mellett.
Hozzákeverjük a kakaóport és az apróra vágott csokoládét, és még 8-10
percig óvatosan, kevergetve főzzük. Fóliázott tepsire terítjük, és
hagyjuk kihűlni.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lábasban 1 narancs
levével felolvasztjuk. Keverőtálba tesszük a kihűlt csokis grízt,
hozzáadjuk a tojássárgákat, a habbá vert tejszínt és a zselatint és
összeforgatjuk.
Fóliával kibélelt formákba töltjük, és legalább 6 órát dermesztjük hűtőben.
A raguhoz a mézet felforrósítjuk, hozzáadjuk a durvára tört rózsaborsot.
A felkockázott barackot a felaprított mentával és gyömbérrel, valamint a
mézes rózsaborssal összekeverjük, és a pudinggal tálaljuk.
forrás Kiskegyed
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!