Csokoládé: Az 5 legjobb csokis sütemény

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csoki klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 989 fő
  • Képek - 822 db
  • Videók - 144 db
  • Blogbejegyzések - 245 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 33 db

Üdvözlettel,

Csoki klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az 5 legjobb csokis sütemény

Mindkét nem képviselői ódákat tudnának zengeni a csokoládéról, ami lehet kerek, szögletes, töltött... A belőle készült desszertekért is legalább ennyien rajonganak, ha nem többen.

Aki egy boldogsághormonnal teli kényeztetésre vágyik, nem kell mást tennie, mint elmajszolnia egy kréme, csokival "átitatott" süteményt.

Csokis-kókuszos túrógolyók

Hozzávalók:
a golyókhoz: 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja; a csokimázhoz: 20-30 dkg ét tortabevonó, 8-10 dkg, rács, amin a golyókat lecsepegtetjük

Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a kókuszreszelékkel, majd gombócokat formázunk belőle.

A csokibevonathoz a tortabevonót lábosba tördeljük, és forró gőz fölé tesszük. Eközben egy másik lábosban a vajat megolvasztjuk, és alacsony lángon addig sütjük, amíg serceg - ezzel kisütjük a benne lévő felesleges vizet. Amikor már enyhül a sercegés, levesszük a tűzről, nehogy megégjen.

Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy közepesen sűrű, de inkább folyós masszát kapjunk. A rácsokat, amire a kész golyókat tesszük, egy tepsi fölé tesszük, hogy a lecsepegett csokit felfogja, majd egy villával a masszába mártjuk a golyókat, és a rácson hagyjuk 10-15 percet, hogy megszilárduljon a csoki.

Ha a máz megkötött, a rács alja felől egyenként felnyomjuk a golyókat - ugyanis, ha simán csak fentről próbáljuk meg leszedni őket, könnyen ott maradhat a rácsban a golyók alja.


Babapiskótás csokitorta

Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta, 10 dkg cukor, 20 dkg étcsokoládé, 2 dl kakaó, 15 dkg vaj, 2 csomag csokis pudingpor, 5 dl tej, a díszítésnek:
tejszínhab, reszelt csokoládé, 3 db babapiskóta


Elkészítés:
A csokis pudingot összevegyítjük a tejjel, és folytonos kevergetéssel sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk az olvasztott
étcsokoládét, a cukrot, a vajat, és robotgéppel jól eldolgozzuk.

Egy tálcára sorba rakjuk a babapiskótákat úgy, hogy előtte mindegyiket megmártjuk a kakaóban. Ha egy sort kiraktunk, rákenjük a krémet, majd újabb piskótasor, illetve krém következik. Az oldalát is kenjük be krémmel!

A tetejét 3 piskótával, tejszínhabbal és reszelt vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.


Chilis-csokis muffin


Hozzávalók:
20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 1 csipet só, 15 dkg barnacukor, 1 evőkanál őrölt chilipaprika, 2 egész tojás, 1 dl étolaj, 1,5 dl tej


Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a darabokra tört étcsokoládét és a chilipaprikát. Összekeverjük az olajat, a tojást és a tejet, majd a száraz keverékhez öntjük. Néhány mozdulattal összedolgozzuk (ne túl sokáig).

A muffinformát papírkapszlikkal kibéleljük, a masszát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, és a formában hagyjuk kihűlni. Másnap is nagyon finom.


Csodás csokis kuglóf

Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg kókuszreszelék, 2 tojás, 3 evőkanál olaj, 3 dl ásványvíz, 3 evőkanál kakaópor, 40 dkg törhető csokoládé


Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. A csokit (minden dühünket beleadva) egy zacskóba tesszük, és addig csépeljük, amíg apró darabokra törjük. A masszához keverjük, majd kilisztezett kuglófformába öntjük, és készre sütjük (kb. 40-50 perc, tűzhelye válogatja).

Még melegen, néhány gombóc fagyival tálalva igazán különleges desszert válik belőle.


Csokis grízpuding rózsaborsos őszibarackkal

Hozzávalók:
5 dl tej, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 6 dkg gríz, 2 dkg kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 12 dkg cukor, 4 tojássárgája, 3 dl tejszín, 8 lap zselatin, 1 narancs; a barackos raguhoz: 3 barack, 1 evőkanál rózsabors, 2 dkg friss gyömbér, fél csokor apróra vágott menta, 1 evőkanál méz

Elkészítés:
A tejet felforraljuk a cukorral és a félbevágott, kikapart vaníliával, belerakjuk a grízt, és 15 percet főzzük folyamatos keverés mellett. Hozzákeverjük a kakaóport és az apróra vágott csokoládét, és még 8-10 percig óvatosan, kevergetve főzzük. Fóliázott tepsire terítjük, és hagyjuk kihűlni.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lábasban 1 narancs levével felolvasztjuk. Keverőtálba tesszük a kihűlt csokis grízt, hozzáadjuk a tojássárgákat, a habbá vert tejszínt és a zselatint és összeforgatjuk.

Fóliával kibélelt formákba töltjük, és legalább 6 órát dermesztjük hűtőben.

A raguhoz a mézet felforrósítjuk, hozzáadjuk a durvára tört rózsaborsot. A felkockázott barackot a felaprított mentával és gyömbérrel, valamint a mézes rózsaborssal összekeverjük, és a pudinggal tálaljuk.

forrás Kiskegyed

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu